:

Hoe maak je zoete aardappel het lekkerst klaar?

Lukas van der Velden
Lukas van der Velden
2025-09-13 04:37:40
Count answers : 6
0
Rooster de zoete aardappel in kleine stukken ongeveer 25 minuten in de oven op 200 graden. Schep ze halverwege wel even om. Check na 25 minuten of de stukken gaar en knapperig zijn. Om de zoete aardappel stukken extra smaak te geven kun je ze voor het roosteren met olie en kruiden insmeren. Om gepofte zoete aardappel te maken moet deze 45 minuten in de oven op 200 graden. Prik hiervoor gaatjes in de schoongemaakte aardappel met een vork en smeer in met olie. Check of de aardappel goed gaar is door in de aardappel te prikken. De aardappel moet zacht zijn van binnen.
Floortje Spruit
Floortje Spruit
2025-09-13 04:23:40
Count answers : 2
0
Je hebt een bakplaat, bakpapier, een zoete aardappel, boter en versgemalen zout en peper nodig. Bekleed de bakplaat met bakpapier en plaats dan de zoete aardappel in het midden. Gebruik een vork om kleine gaatjes over de hele zoete aardappel te prikken. Dit verkort de baktijd en zorgt ervoor dat hij niet in de oven barst. Bak de zoete aardappel ongeveer 45-50 minuten in de oven, of tot hij zacht is. Laat de aardappel ongeveer 5 minuten rusten of tot hij iets afgekoeld is, snijd dan de bovenkant open met een mes. Voeg een eetlepel boter toe, samen met zout en peper naar smaak, en serveer met een topping naar keuze. Je hebt twee zoete aardappelen nodig, olijfolie en kruiden naar keuze. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de zoete aardappelen in grove blokjes en doe ze dan in een grote mengkom, met een scheutje olijfolie en je kruiden. Meng de kruiden en zoete aardappelen goed, zodat alle stukjes gelijkmatig bedekt zijn, en verdeel ze dan op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de zoete aardappelen in de oven en bak ze ongeveer 30-35 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn. Je hebt één tot twee zoete aardappelen nodig, zout en water. Schil de zoete aardappelen met een dunschiller. Gebruik een snijplank en een scherp mes om de geschilde zoete aardappelen in gelijkmatige stukken te snijden. Breng een pan water aan de kook en voeg een snufje zout toe, giet dan voorzichtig de stukken zoete aardappel erbij. Verlaag de hitte iets en kook ongeveer 20-25 minuten, of tot de aardappelen zacht zijn. Haal van het vuur en giet af in een vergiet. Je hebt twee zoete aardappelen nodig, olijfolie en kruiden naar keuze. Snijd de zoete aardappelen in frietjes en doe ze dan in een grote mengkom met 1 eetlepel olijfolie en je kruiden. Meng ze samen tot elk stukje gelijkmatig bedekt is. Bak ze 20 minuten in de oven, of tot ze de gewenste knapperigheid hebben bereikt. Als je kleine stukjes zoete aardappel bakt, zou de kooktijd ongeveer 20-25 minuten moeten zijn, of 20 minuten als je zoete aardappelfrietjes bakt. Je moet altijd het recept dat je volgt controleren om precies te weten hoe lang je de zoete aardappel moet koken.

Lees ook

Welke kruiden bij zoete aardappel soep?

Ik heb kruiden als oregano, rozemarijn en tijm gebruikt. Maar ook salie zou lekker bij deze soep van Lees meer

Welke kruiden op zoete aardappelen?

Je kunt echt eindeloos variëren met kruiden die jij lekker vindt en die het beste passen bij het ger Lees meer

Anne van der Wal
Anne van der Wal
2025-09-13 01:56:05
Count answers : 8
0
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappels en snij ze in blokjes van ongeveer 2x2 cm. Smelt genoeg kokosolie om de aardappelblokjes net te bedekken met een dun laagje olie. Roer de zout, kruiden en specerijen erdoor. Kieper de blokjes in een bak of ovenschaal. Bak ze voor ongeveer 30 minuten totdat ze mooi bruin zijn. Je kunt echt eindeloos variëren met kruiden die jij lekker vindt en die het beste passen bij het gerecht dat je maakt. Denk bijvoorbeeld aan tijm, rozemarijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, kurkuma, kerriepoeder of een kruidenmix zoals Za’atar. Of maak ze gewoon een flinke snuf zeezout, dat is eigenlijk al genoeg.