De overgebleven aardappels van de dag ervoor werden op gebakken met wat olie, boter en kruiden.
Gebruik een beetje geweld.
In de oven schep je ze af en toe om: doe dat gerust met een beetje geweld en druk ze af en toe een beetje plat: zo krijg je extra veel krokante randjes en kleine stukjes (hét aller-allerlekkerst).
Maizena, waar dat al niet goed voor is.
Ik weet het; eerst haal je het zetmeel eruit dan voeg je het weer toe?
Maar schep gerust een lepeltje erdoor, dat zorg voor een nóg krokanter jasje en dat is precies wat we willen.
Gebakken aardappels Als je mij al langer volgt weet je dat ik dol ben op aardappels.
Helemaal op aardappels uit de oven dus dit recept voor de perfect gebakken aardappels mocht niet ontbreken.
En dit keer met de gewone Hollandse pieper.
Gebakken aardappels: kruimige of vastkokende aardappels?
Ik ga voor vastkokende aardappels.
Die houden beter hun vorm voor dit gerecht en het resultaat is krokanter.
Tuurlijk, heb je wat kruimige aardappels over en wil je die opbakken dan kan je die gewoon gebruiker – dan is er ook geen man over boord.
Wil je er nog een lekker dipsausje bij?
Ik maakte dit recept voor mijn eigen knoflooksaus voor erbij, aanrader!
Hét recept voor de allerlekkerste krokant gebakken aardappels.
Een ontzettend makkelijk recept om te maken voor perfect gebakken aardappeltjes.
4.95 van 19 stemmen ▢ 1,5 kilo aardappelen (vastkokend)▢ 2 tenen knoflook▢ 2 theelepels paprikapoeder▢ 2 theelepels uienpoeder▢ 1 theelepel peper▢ 1 eetlepel Maizena▢ roomboter, olijfolie, zout
De aardappels worden opgebakken met wat olie, boter en kruiden.