:

Wat is waterzooi?

Stan van de Berg
Stan van de Berg
2025-09-10 01:29:48
Count answers : 2
0
Gentse Waterzooi is een heerlijke Vlaamse klassieker. Een rijke bouillon met fijngesneden groentjes en kwaliteitskip die gebonden wordt met een romige liaison. Gentse Waterzooi is er een van. Een warm gerecht. De Gentse waterzooi is een traditioneel Gents recept. Bouillon, kip en room. Een rijke bouillon met fijngesneden groentjes en kwaliteitskip. Gentse Waterzooi Een traditioneel Gents recept.
Nynke van Vliet
Nynke van Vliet
2025-09-09 23:51:43
Count answers : 3
0
Waterzooi is een van oorsprong Vlaams gerecht: een romige soep gemaakt met groenten, stukjes aardappel en vis. Oorspronkelijk werd waterzooi gemaakt door vissers in de kustgebieden van België. Zij maakten een potje van groenten, aardappel en overgebleven vis die ze samen kookten tot een complete maaltijdsoep. Tegenwoordig wordt het gerecht door heel België, maar ook in Frankrijk en Nederland gegeten en kent het vele variaties. Waarschijnlijk de meeste bekende variant wordt gemaakt met kip.

Lees ook

Waar eet je de beste Gentse waterzooi?

Geen goesting om zelf te koken? De hieronder vermelde restaurants serveren uitstekende waterzooi. Lees meer

Wat zit er in Gentse waterzooi?

Smelt boter in een grote pot, laat schuimen en roer er de bloem door, laat even meebakken. Blus met Lees meer

Bradley van Spreuwel
Bradley van Spreuwel
2025-09-09 22:19:21
Count answers : 5
0
Waterzooi is een typisch Gents gerecht gemaakt van kip of vis, groenten, room en aardappelen. Opgediend samen met brood. Het houdt het midden tussen soep en een stoofgerecht. Waterzooi betekent eigenlijk ‘gekookt in water’. Het gerecht werd oorspronkelijk gemaakt van zoetwatervis uit de plaatselijke rivieren en grachten. Later werd de vis vervangen door kip en kreeg het de naam Gentse waterzooi. Tegenwoordig kent dit gerecht ontelbaar veel receptvariaties met zowel vlees, vis als veggie.
Catharina Hoekstra
Catharina Hoekstra
2025-09-09 20:28:53
Count answers : 3
0
Waterzooi is een typisch Gents eenpansgerecht gemaakt van kip of vis, groenten, room en aardappelen. Het wordt opgediend samen met brood. De naam is afgeleid van zode, het product van 'zieden' ofwel koken. Waarschijnlijk was het oorspronkelijk middeleeuws gerecht op basis van zoetwatervis die in de Gentse rivieren, grachten, vesten en kanalen ruim voorhanden was. Vandaar dat in de standaardversie de vis is vervangen door kip.

Lees ook

Kan ik waterzooi op voorhand maken?

Deze waterzooi is er zo eentje, het is perfect op voorhand te bereiden en dient enkel nog even opgew Lees meer

Wat is de oorsprong van Gentse waterzooi?

Waterzooi is een typisch Belgisch recept dat zijn oorsprong vindt in Gent. Het is een middeleeuws g Lees meer