:

Wat zit er in Gentse waterzooi?

Bas van der Flaas
Bas van der Flaas
2025-09-18 08:17:57
Count answers : 3
0
De waterzooi kent twee varianten één met vis en één met kip. De klassieke gentse waterzooi bestaat uit kippenbouten, winterwortel, bleekselderij, aardappels, prei, kippenbouillon, room en roomboter. In een grote koekenpan met hoge rand smelt je een beetje roomboter en stooft daarin op laag vuur de groenten en aardappels, terwijl je regelmatig roert. We beginnen eerst met de groenten, snij de wortel en de prei in reepjes en schil de aardappels. De selderijstengels snij je in gewoon in kleine boogjes, je kunt de draden verwijderen.
Ivan Stook
Ivan Stook
2025-09-10 00:23:59
Count answers : 12
0
Gentse waterzooi wordt gemaakt met krielaardappeltjes, kip, selder, prei en jonge worteltjes en vervolgens gebonden tot een heerlijke romige soep met room en eidooier. De soep bevat 12 krielaardappelen, 4 kipfilets, 2 takjes groene selder, 2 stronkjes preiwit, 1 bosje jonge worteltjes, 1 ui, 1 eidooier, 100 ml room, 1 el maïzena, 1 el Solo Bakken en Braden, 1 l kippenbouillon, 1 bouquet garní en 1 handvol verse peterselie.

Lees ook

Waar eet je de beste Gentse waterzooi?

Geen goesting om zelf te koken? De hieronder vermelde restaurants serveren uitstekende waterzooi. Lees meer

Kan ik waterzooi op voorhand maken?

Deze waterzooi is er zo eentje, het is perfect op voorhand te bereiden en dient enkel nog even opgew Lees meer

Lena Şahin
Lena Şahin
2025-09-09 23:49:01
Count answers : 10
0
Smelt boter in een grote pot, laat schuimen en roer er de bloem door, laat even meebakken. Blus met bouillon en roer stevig zodat je geen klonters krijgt, zet er eventueel de staafmixer in. Voeg de groenten toe en laat 2 min koken. Klop de dooier onder de room en voeg toe, meng goed en leg er de billen in. Warm alles samen op. Serveer met aardappelen en wat fijngesneden peterselie.
Jort Kuijpers
Jort Kuijpers
2025-09-09 22:58:36
Count answers : 5
0
Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing bijna gaarkoken, afgieten en laten afkoelen. Knolselderij kan vervangen worden door 2-3 stengels bleekselderij. Ingrediënten zijn 350 g krieltjes, ½ knolselderij, 1 kleine winterpeen, 1 dunne prei, ½ citroen, 1½ kippenbouillontablet, 300 g kipfilethaasjes, 200 ml crème fraîche en 2 takjes selderij. Krieltjes en groentereepjes toevoegen en nog 3 min. zachtjes meekoken. Kipfilethaasjes halveren. Crème fraîche door bouillon roeren en kip hierin in ca. 5 min. gaar pocheren.

Lees ook

Wat is waterzooi?

Gentse Waterzooi is een heerlijke Vlaamse klassieker. Een rijke bouillon met fijngesneden groentjes Lees meer

Wat is de oorsprong van Gentse waterzooi?

Waterzooi is een typisch Belgisch recept dat zijn oorsprong vindt in Gent. Het is een middeleeuws g Lees meer

Roos Françoise
Roos Françoise
2025-09-09 19:20:42
Count answers : 3
0
Gentse waterzooi is een traditioneel Gents gerecht met kip of vis, aardappelen en groenten. In dit geval worden er kippendijen gebruikt. De botten van de kip zorgen voor extra smaak. Dit gerecht is een echte Belgische klassieker.