:

Hoe kook je aardappelen voor puree?

Colin Meijer
Colin Meijer
2025-09-24 16:48:08
Count answers : 8
0
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af. Laat de aardappelen in de kookpan op de kleinste pit op laag vuur in 2 min. droogkoken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Voeg de melk en boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is.
Jasmijn Blom
Jasmijn Blom
2025-09-23 20:55:18
Count answers : 7
0
Stap 1/ Schil de aardappels en snij ze in stukken van 4 à 5 cm. Stap 2/ Was de aardappels even onder de kraan en doe ze in een pan. Stap 3/ Breng de aardappels aan de kook met een deksel op de pan. Voeg een theelepel zout toe en laat de aardappels circa 20 minuten zachtjes koken. Ze zijn gaar als je er makkelijk een vork in kunt prikken. Stap 5/ Giet de gare aardappels af op een vergiet en doe ze meteen terug in de pan.

Lees ook

Hoe kan ik zoete aardappelpuree op smaak brengen?

Je kunt aan deze zoete aardappelpuree eenvoudig smaken toevoegen die passend zijn bij je andere gere Lees meer

Welke kruiden gaan goed met zoete aardappel?

Gebruik verse of gedroogde kruiden zoals tijm, rozemarijn of oregano en werk af met zeezout. Lees meer

Janne van Veen
Janne van Veen
2025-09-09 23:52:03
Count answers : 6
0
Vul een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Voeg daarna de aardappelen en een flinke snuf zout toe. Kook de aardappelen vervolgens 17 tot 22 minuten. Glijdt je vork makkelijk in de aardappel, dan zijn ze goed. Giet de aardappelen voorzichtig af.