:

Wanneer mag je geen artisjok eten?

Mohamed von Frijtag Drabbe Künzel
Mohamed von Frijtag Drabbe Künzel
2025-09-06 13:32:01
Count answers : 2
0
Niet voor niets is de Engelse benaming van de plant artichoke: je zou zelfs kunnen stikken in sommige delen. Rauw eten is dus niet zomaar voor iedereen weggelegd, maar een carpaccio van rauwe, flinterdunne reepjes van het artisjokhart kan overheerlijk zijn. Let wel op dat je goed kauwt en vooral de scherpe blaadjes van de buitenkant níét rauw eet.
Emir van den Broek
Emir van den Broek
2025-09-06 13:06:08
Count answers : 3
0
Wanneer je deze verder laat groeien, ontwikkelt zich een prachtige paarse bloem. Helaas is deze dan niet meer eetbaar, dus wanneer je hem zelf wilt kweken, kun je dit beter niet doen. Als de bladeren ver uit elkaar zijn, is dat een teken dat de knop te laat is geoogst.

Lees ook

Hoe eet je gegrilde artisjok?

Bestel je in een Nederlands restaurant een artisjok, dan kun je er vanuit gaan dat je de grote bloem Lees meer

Zijn geroosterde artisjokharten goed voor je?

Artisjokken zijn rijk aan antioxidanten, met name vitamine C, vezels, polyfenolen en inuline. De vo Lees meer

Mia Helmerhorst
Mia Helmerhorst
2025-09-06 09:02:06
Count answers : 1
0
Artisjokken zijn eigenlijk bloemknoppen. Deze worden geplukt voor ze in bloei gaan omdat ze daarna niet meer eetbaar zijn. Er is onvoldoende onderzoek gedaan naar het gebruik van artisjok bij zwangerschap of gedurende de lactatieperiode en daarom wordt artisjok dan afgeraden. Tevens kan het de toevloed van gal stimuleren hetgeen bij galblaasobstructie de klachten kan verergeren. Daarom dient ook in dat geval het gebruik van artisjok te worden vermeden.