:

Hoe eet je gegrilde artisjok?

Jordy van der Ven
Jordy van der Ven
2025-09-26 13:56:32
Count answers : 5
0
Serveer de geroosterde artisjok warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Melissa Boer
Melissa Boer
2025-09-15 13:13:24
Count answers : 6
0
Mocht je nog nooit een hele artisjok hebben gegeten: pluk een blaadje van de gegrilde artisjok, doop in de kerriemayonaise en schraap het vruchtvlees er met je tanden af. Je kunt de rest van het blaadje weggooien. Als alle blaadjes zijn verorberd, snijd dan het artisjokhart in stukjes en geniet ervan met nog meer kerriemayonaise.

Lees ook

Zijn geroosterde artisjokharten goed voor je?

Artisjokken zijn rijk aan antioxidanten, met name vitamine C, vezels, polyfenolen en inuline. De vo Lees meer

Wat zijn de negatieve bijwerkingen van artisjokken?

Kan allergische reacties veroorzaken - Artisjokken behoren tot de distelachtige plantenfamilie en ku Lees meer

James von Frijtag Drabbe Künzel
James von Frijtag Drabbe Künzel
2025-09-06 09:38:53
Count answers : 6
0
Je eet een artisjok door de blaadjes er één voor één af te trekken en met je tanden het zachte, vlezige gedeelte van het blad te schrapen. Je kunt artisjokken op verschillende manieren bereiden. Je kunt ze stomen, bakken of zelfs grillen.
Milo van de Biezenbos
Milo van de Biezenbos
2025-09-06 05:19:36
Count answers : 11
0
Bestel je in een Nederlands restaurant een artisjok, dan kun je er vanuit gaan dat je de grote bloemknop in zijn geheel op een bordje krijgt. De plant zal zijn gestoomd of gekookt, waardoor de onderkanten van de blaadjes lekker zacht zijn. Vaak wordt er naast de artisjok een kommetje heerlijke saus geserveerd en that’s it. Hóé ga je zo’n gevaarte nu te lijf? De ‘carciofi alla Giudia’ frituur je, waarna de knapperige blaadjes deels worden opgegeten, maar het vooral verheugen is op de zachte binnenkant.

Lees ook

Wat doet artisjok voor je lichaam?

De artisjok wordt van oudsher gebruikt ter ondersteuning van een gezonde lever- en galfunctie en ter Lees meer

Wanneer mag je geen artisjok eten?

Niet voor niets is de Engelse benaming van de plant artichoke: je zou zelfs kunnen stikken in sommig Lees meer