:

Hoe eet je gegrilde artisjok?

James von Frijtag Drabbe Künzel
James von Frijtag Drabbe Künzel
2025-09-06 09:38:53
Count answers : 4
0
Je eet een artisjok door de blaadjes er één voor één af te trekken en met je tanden het zachte, vlezige gedeelte van het blad te schrapen. Je kunt artisjokken op verschillende manieren bereiden. Je kunt ze stomen, bakken of zelfs grillen.
Milo van de Biezenbos
Milo van de Biezenbos
2025-09-06 05:19:36
Count answers : 4
0
Bestel je in een Nederlands restaurant een artisjok, dan kun je er vanuit gaan dat je de grote bloemknop in zijn geheel op een bordje krijgt. De plant zal zijn gestoomd of gekookt, waardoor de onderkanten van de blaadjes lekker zacht zijn. Vaak wordt er naast de artisjok een kommetje heerlijke saus geserveerd en that’s it. Hóé ga je zo’n gevaarte nu te lijf? De ‘carciofi alla Giudia’ frituur je, waarna de knapperige blaadjes deels worden opgegeten, maar het vooral verheugen is op de zachte binnenkant.

Lees ook

Zijn geroosterde artisjokharten goed voor je?

Geroosterde artisjokharten worden niet expliciet genoemd in de tekst, maar er wordt wel melding gema Lees meer

Wat zijn de negatieve bijwerkingen van artisjokken?

Artisjok kan een allergische reactie (maag – en darmklachten) geven bij mensen met een overgevoeligh Lees meer