Eet voedsel in zijn meest natuurlijke vorm.
Bekijk alles met meer dan vijf ingrediënten met argwaan.
Eet elke dag veel goede, natuurlijke voeding met polyfenolen en omega-3-vetzuren.
Eet elke dag groenten met verschillende kleuren.
Elke kleur staat namelijk voor een bepaald soort actieve polyfenol.
Streef naar vier soorten groente bij elke maaltijd.
Eet bij elke maaltijd veel eiwitten om bindweefsel en spieren op te bouwen.
Streef naar een portie ter grootte van een handpalm bij elke maaltijd.
Eet veel vetten.
Olijfolie, raapzaadolie en kokosolie zijn goed.
Vermijd margarine, zonnebloemolie en gehydrogeneerde vetten.
Gebruik kruiden en specerijen, zoals kurkuma, kaneel, knoflook en lavas.
Wees voorzichtig met alcohol.
Zorg voor je darmflora.
Eet pre- en probiotica.
Het werkt het beste om ze in dezelfde maaltijd te verwerken.
Yoghurt met noten en zaden is een goede combinatie.
Maar denk ook aan kefir, kombucha, miso en gefermenteerde groenten.
Ze versterken de darmflora en dragen zo bij aan de vermindering van cytokinen, de ontstekingsmakers die je een neerslachtig gevoel geven.
Eet minder suiker en betere koolhydraten.
Door langzame koolhydraten te eten, spreid je de verzadiging uit over de dag en geef je het lichaam rust.
Als je veel suiker eet, is het lichaam continu bezig om dit te verwerken.