Een ontstekingsremmend dieet bestaat uit ontstekingsremmende voeding zoals avocado, extra vierge olijfolie, vette vis, uien en knoflook, bladgroente, bessen, groene thee, kurkuma, appels en gember. Avocado bevat gezonde vetten en vitamine E, dat zorgt voor een gezonde huid. Extra vierge olijfolie remt ontstekingen vanwege de plantenstoffen die erin voorkomen. Vette vis zoals zalm, haring of makreel maken deel uit van een gezond eetpatroon door de ontstekingsremmende omega 3-vetzuren. Uien en knoflook hebben ontstekingsremmende werking, vooral bij rauw gebruik. Bladgroente als spinazie en boerenkool bevatten omega 3 en antioxidanten die helpen om ontstekingen aan te pakken. Bessen behoren tot de categorie ontstekingsremmende voeding, vooral blauwe bessen, vol vitamine C. Groene thee werkt ontstekingsremmend door de hoge concentratie plantenstof EGCG. Kurkuma bevat de ontstekingsremmende stof curcumine. Appelschillen zitten vol enzymen die ontstekingen bestrijden en zijn rijk aan pectine. Gember werkt ontstekingsremmend door de actieve stoffen gingerol en paradol.