:

Hoe krijg je pastinaakfrietjes krokant?

Koen Prins
Koen Prins
2025-10-05 22:04:47
Count answers : 9
0
Leg de pastinaakfrietjes eerst 5 minuten in koud gezouten water en dep ze daarna droog. Zo krijg je extra krokante frietjes.
Maria Sardjoe
Maria Sardjoe
2025-09-25 06:44:22
Count answers : 8
0
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Doe de gesneden pastinaakfrites in een mengkom en sprenkel er wat olijfolie of zonnebloemolie over. Hussel even goed door elkaar zodat alle frites met olie zijn bedekt en verdeel ze over je bakplaat, strooi er wat grof zeezout of een andere smaakmaker over en zet ze nu 15 minuten in de oven. Haal ze er na een kwartier weer uit maar laat de oven aan staan, draai de pastinaakfrietjes om en schuif de ovenplaat nog zo'n 10 tot 15 minuten terug in je oven. Hou de laatste minuten even goed in de gaten of ze niet te donker worden en haal ze er uit. Doe de pastinaakfrites even in een vergiet waar je een of twee velletjes keukenpapier in hebt gelegd. Schud de frietjes goed door elkaar zodat het meeste vet eraf gaat en strooi er eventueel nog wat grof zeezout over.

Lees ook

Wanneer mag je geen pastinaak eten?

Geef je baby één kleine portie en vries de rest in in een ijsblokjesvorm voor de komende dagen. Geef Lees meer

Is een pastinaak gezonder dan een aardappel?

Pastinaak is een ‘vergeten groente’ die de laatste jaren een inhaalslag maakt. In Nederland de pasti Lees meer

Kiki Holthuis
Kiki Holthuis
2025-09-19 21:27:21
Count answers : 6
0
Bak de pastinaak friet in 8 tot 10 minuten goudbruin in de Airfryer. Of verdeel ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze in 30 minuten gaar. Draai ze halverwege om.
Jennifer Willemsen
Jennifer Willemsen
2025-09-12 02:04:43
Count answers : 5
0
Als je ze juist bereidt kun je groentefrietjes lekker crunchy maken. Het geheim zit ‘m in de manier van bakken én in de olie die je kiest. Een knapperige buitenkant bereik je ofwel in de oven met een olieblend voor warme bereidingen of in de friteuse met een goede frituurolie. Deze groenten hebben één ding gemeenschappelijk: ze zijn allemaal knolsoorten. Daardoor behouden ze hun knapperigheid wanneer je ze bakt.

Lees ook

Welke kruiden bij pastinaak?

Verwarm een scheut olijfolie in een ruime pan en voeg de chiliflakes, de blaadjes van de takjes tijm Lees meer

Waarom zijn mijn pastinaken niet knapperig?

De geglaceerde pastinaak en wortel zijn goed als ze zacht maar nog wel een klein beetje knapperig zi Lees meer

Saar van den Bergh
Saar van den Bergh
2025-09-02 13:39:19
Count answers : 9
0
Meng de frietjes met de olie, paprikapoeder, versgemalen peper en het zout. Leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal en ris de tijmblaadjes eroverheen. Bak de frietjes in de voorverwarmde oven 20 minuten. Haal de frietjes uit de oven en schud ze om. Verhoog de temperatuur van de oven naar 260 graden en zodra de oven deze temperatuur heeft bereikt, leg de frietjes terug in de oven. Bak ze nog 10 minuten tot ze krokant zijn geworden.