:

Waarom zijn mijn pastinaken niet knapperig?

Luuk van Loon
Luuk van Loon
2025-09-18 22:05:43
Count answers : 4
0
Het geheim zit ‘m in de manier van bakken én in de olie die je kiest. Een knapperige buitenkant bereik je ofwel in de oven met een olieblend voor warme bereidingen of in de friteuse met een goede frituurolie. Deze groenten hebben één ding gemeenschappelijk: ze zijn allemaal knolsoorten. Daardoor behouden ze hun knapperigheid wanneer je ze bakt.
Tycho Veltman
Tycho Veltman
2025-09-14 17:06:18
Count answers : 5
0
Uiteraard kun je pastinaakchips ook gewoon maken in de frituur. Voeg dan wel kruiden na het frituren toe om vuil frituurvet te voorkomen. Door olijfolie (eventueel met wat zout) halen.

Lees ook

Hoe krijg je pastinaakfrietjes krokant?

Meng de frietjes met de olie, paprikapoeder, versgemalen peper en het zout. Leg ze op een bakplaat o Lees meer

Wanneer mag je geen pastinaak eten?

Geef je baby één kleine portie en vries de rest in in een ijsblokjesvorm voor de komende dagen. Geef Lees meer

Zakaria Ismail
Zakaria Ismail
2025-09-02 12:39:52
Count answers : 7
0
De geglaceerde pastinaak en wortel zijn goed als ze zacht maar nog wel een klein beetje knapperig zijn met een zoet laagje aan de buitenkant. Schep de groenten af en toe om en houd in de gaten of het niet te droog kookt, dan verbrandt de suiker snel. Voeg in dat geval een scheutje water toe.