:

Wat is alkaliserende voeding?

Berend Groenendaal
Berend Groenendaal
2025-10-28 10:17:16
Count answers : 4
0
De meest alkaliserende vruchten zijn gedroogde abrikozen, gekonfijte ananas, rozijnen, gedroogde vijgen, pruimen, gedroogde dadels, gekonfijte peer, banaan, guave, papaja, passievrucht, bramen, aardbeien, frambozen, meloen. De meest alkaliserende groenten zijn yam, snijbiet, bakbanaan, rauwe spinazie, gekookte aardappelen, zoete aardappel, pompoen, bonen, asperges, groene bladgroenten, witlof, savooiekool, selderij. De meest alkaliserende specerijen en kruiden zijn peterselie, kervel, basilicum, dille, groene munt, bonenkruid, oregano, kurkuma, paprika, tijm, chilipeper, gember. Alkaliserende voedingsmiddelen en minder verzurende voedingsmiddelen kunnen worden geconsumeerd.
Bas Mohamed
Bas Mohamed
2025-10-28 09:54:01
Count answers : 2
0
Alkaliserende voeding verwijst naar voeding die het lichaam helpt om een balans te behouden in de zuur-base huishouding. Er zijn geen specifieke voedingsmiddelen genoemd in de gegeven tekst die als alkaliserend kunnen worden aangemerkt. De tekst legt voornamelijk uit wat zuurheid in het lichaam betekent en hoe deze kan worden gemeten, maar biedt geen directe informatie over welke voeding als alkaliserend kan worden beschouwd. De theorie is dat een slechte voeding, te veel stress, milieuvervuiling en medicijnen kunnen leiden tot verzuuring van het lichaam. Het gaat om het aantal waterstofionen of H+-en in je lichaam, waarbij een hoge concentratie van deze ionen je lichaam zuur maakt. Idealiter zou de pH-waarde van het lichaamsweefsel tussen de 7,35 en 7,45 liggen, een beetje basisch dus.

Lees ook

Wat mag je eten bij een alkalisch dieet?

Vul de helft van je bord met groenten of fruit. Kies wat vaker voor peulvruchten en volkoren produ Lees meer

Wat moet je eten als ontbijt voor een alkalisch dieet?

Groene smoothies helpen je pH in balans te brengen en je energie te geven. Typische ontbijkeuzemoge Lees meer