:

Hoe kun je zelf appelmoes maken?

Sem van den Berg
Sem van den Berg
2025-09-25 18:36:03
Count answers : 8
0
Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine stukjes. Pers de citroen uit. Doe de appelstukjes in een grote pan. Voeg het water, 1 el citroensap, de suiker en kaneel toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Zet de deksel schuin om de pan en laat 15 min. koken. Roer regelmatig door. Pureer de appelmoes voor een gladde moes fijn met de staafmixer.
Amélie Mol
Amélie Mol
2025-09-15 23:37:38
Count answers : 7
0
Als je aan de slag gaat met appelmoes mét schil, gebruik dan het liefst biologische appels. Ook raad ik je aan om de moes fijn te pureren en niet grof te stampen met een aardappelstamper zoals ik heb gedaan. Alsnog zul je de schilletjes wel licht terug proeven. Om dat te voorkomen kun je de moes na het koken en pureren nog door een zeef halen. Kan ik ook appelmoes maken zonder suiker? Absoluut. Je kunt nog steeds het onderstaande recept volgen, alleen laat je de suiker dan gewoon weg. Ik vind het persoonlijk gewoon net lekkerder als er wel wat suiker in zit, vandaar de toevoeging.

Lees ook

Hoe maak ik lekkere en simpel appelmoes?

Zelf appelmoes maken is ontzettend simpel. Met slechts 3 ingrediënten ben je zo klaar en kun je gen Lees meer

Hoe maak ik de beste appelmoes?

Schil en snijd vervolgens je gekozen appels in stukjes. Zorg dat deze ongeveer even groot zijn, dan Lees meer

Jayda Zhou
Jayda Zhou
2025-09-13 08:44:31
Count answers : 9
0
Was en schil de appel, verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes. Breng een pannetje met water en de appel aan de kook. Hoe korter je de appel kookt, hoe dikker de appelmoes wordt. Is de appelmoes uiteindelijk toch nog te dun? Verdik 'm dan een beetje met wat rijstebloem.
Dex van den Pol
Dex van den Pol
2025-09-01 18:53:19
Count answers : 4
0
Wil je zelf appelmoes maken? Doen! Basisrecept voor appelmoes Wat heb je nodig? 1 kilo appels geschikt voor appelmoes (bijvoorbeeld goudreinetten) 1-3 eetlepels suiker 1/2 - 1 theelepel kaneelpoeder of een kaneelstokje 1 eetlepel citroensap Bereiding Schil de appels, verwijder het klokhuis, snijd ze in stukken en doe ze in een pan met een bodempje water (ongeveer 1 dl). Voeg citroensap, een deel van de suiker en naar smaak kaneel toe en roer even goed door. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Zodra het water begint te koken, verlaag je het vuur en haal je de deksel er half af. Laat het zachtjes koken (10-20 minuten, afhankelijk van grootte en soort) tot de appels lekker zacht zijn. Laat de appels afkoelen en stamp ze tot moes: gebruik een staafmixer voor hele fijne appelmoes, een appelmoes-molen (passe-vite) of een pureestamper voor grovere appelmoes. Voeg naar smaak extra suiker toe. Suikervrije appelmoes maak je simpelweg door bovenstaande stappen te volgen en de suiker weg te laten.

Lees ook

Hoe gezond zijn zelfgemaakte appelmoes?

Dit receptje voor een heerlijk gezonde appelmoes is simpel, maar enorm lekker. In dit recept maken Lees meer

Hoe lang blijven zelfgemaakte appelmoes goed?

Bewaaradvies voor dit geopende product 4-7dagen houdbaar in de koelkast 3maandenin de vriezer Daarna Lees meer