Een beetje geschaafde Parmezaanse kaas maakt werkelijk élke salade goddelijk.
Kies voor flakes of ga voor een subtielere smaak door een ‘gewone’ kaasrasp te gebruiken.
Denk bijvoorbeeld aan couscous, bulghur, orzo of wat dacht je van gepofte of gekookte quinoa?
Naast pijnboompitjes zijn er tal van vrschillende nootsoorten die je salade net dat beetje extra geven.
Denk bijvoorbeeld aan geroosterde, grof gehakte hazelnoten, pistachenoten en amandelschaafsel.
Verschillende kiemen en cress soorten smaken vaak lekker fris en zijn knapperig.
Verse kruiden fijn snijden of de blaadjes heel laten en bestrooien over je salade.
Gebruik hiervoor overigens alleen ‘zachte’ kruiden als dille, peterselie, basilicum en koriander.
Krokante stukjes bacon… Op je salade…
Peulvruchten zijn super gezond, vullend, goedkoop én mega lekker.
Haal ze het liefst vers of wel ze een nacht in een bak met water, en verwerk ze rauw of gekookt door je salade.
Snipper een sjalotje of snijd een bosui in ringetjes.
Één van de belangrijkste componenten van je salade is een goddelijke dressing.