:

Hoe maak je knoflook saus?

Mason Bakker
Mason Bakker
2025-10-22 09:34:26
Count answers : 7
0
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een klein stukje van de top van de bol knoflook, zodat je de knoflooktenen een beetje kunt zien. Leg de bol op een stuk aluminiumfolie en bestrooi met zout en olijfolie. Vouw de aluminiumfolie dicht en zet de knoflook in de oven voor 20 minuten op 200 graden, totdat de tenen zacht zijn. Doe de Griekse yoghurt en mayonaise in een kom. Voeg de honing en citroensap toe en meng door elkaar. Knijp de knoflookbol uit boven de kom en meng goed door. Breng de knoflooksaus op smaak met peper, zout en de verse bieslook.
Daan Aalts
Daan Aalts
2025-10-22 07:53:46
Count answers : 2
0
Neem een ruime kom en doe hier het citroensap en de suiker in. Meng goed door elkaar. Pers de knoflooktenen uit en voeg aan de suiker en citroensap toe. Begin met 2-3 teentjes knoflook, voeg later naar smaak eventueel meer toe. Voeg de mayonaise en de crème fraîche toe. Goed doorroeren en doe de verse kruiden erbij. Meng en breng op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel extra knoflook toe. Garneer eventueel met een beetje peterselie.

Lees ook

Kun je salsa van te voren maken?

Dit is perfect een dag van tevoren voor te bereiden, dan trekken alle smaken er nog beter in. Een ma Lees meer

Welke kruiden doe je in knoflooksaus?

Ik gebruik verse bieslook en peterselie in mijn knoflooksaus. Roer de mayonaise en de yoghurt door Lees meer

Jason Malik
Jason Malik
2025-10-22 05:34:55
Count answers : 7
0
Het maken van knoflooksaus is heel simpel. Je hebt er slechts een handvol ingrediënten voor nodig en het is letterlijk niet meer dan een kwestie van alle ingrediënten door elkaar roeren. Langer dan 5, maximaal 10 minuten zul je er niet mee bezig zijn. Roer de mayonaise en de yoghurt door elkaar. Pel de teentjes knoflook en rasp ze met een fijne rasp. Voeg de knoflookpulp toe aan de mayonaise en yoghurt. Doe het citroensap, de verse kruiden en een snuf zout erbij en roer goed door. Bewaar de knoflooksaus in de koelkast.
Ivan Prins
Ivan Prins
2025-10-22 04:27:08
Count answers : 7
0
Pers de tenen knoflook uit en snijd de bieslook in stukjes en meng alle ingrediënten door elkaar. Zet het bakje saus in de koelkast totdat je hem gaat serveren. Vervang de Griekse yoghurt eens door creme fraiche, lekker!

Lees ook

Wat maakt saus saus?

Een saus is een eetbare en enigszins gebonden vloeibare substantie die meestal over een gerecht word Lees meer

Hoe lang is zelfgemaakte saus goed?

3dagen houdbaar in de koelkast. 3maandenin de vriezer Daarna kan de kwaliteit achteruit gaan. Tot Lees meer