:

Hoe maak je zompige geroosterde groenten knapperig?

Juul van Oostendorp
Juul van Oostendorp
2025-11-08 11:10:18
Count answers : 7
0
Het geheim van stevige en krokante aubergine, is het onttrekken van vocht. Dat krijgt u op eenvoudige wijze voor elkaar met zout en keukenpapier. Snijd de groente in plakjes, repen of blokjes en meng daar 1 theelepel zout doorheen. Of bestrooi in het geval van repen beide kanten met zout. Verdeel vervolgens over vellen keukenpapier en leg daar vellen keukenpapier bovenop. Druk dit aan en laat het dan 20 minuten zo staan. Het zout onttrekt vocht, wat door het keukenpapier wordt opgenomen. Een andere methode is de aubergine met een flinke hoeveelheid zout bestrooien. Laat dit een uur intrekken en spoel dan af onder koud water en dep goed na met keukenpapier. Voor een extra knapperig resultaat kunt u de aubergine met bloem bestuiven. Door dit in een kom te doen en die goed om te husselen, vormt zich een egaal laagje. Bak vervolgens op hoog vuur. Bak de aubergine helemaal gaar, want rauw bevat hij een stofje dat in te grote hoeveelheden giftig is.
Finn Bleijenberg
Finn Bleijenberg
2025-10-27 01:41:55
Count answers : 4
0
Dit zijn de fouten die je moet vermijden om zompige geroosterde groenten knapperig te maken: Je groenten lukraak snijden, Gebruik te veel of te weinig olie, Een ovenschaal gebruiken, Te veel groenten bij elkaar doen, Ze te lang en op lage temperatuur roosteren en Ze in de oven vergeten.

Lees ook

Is geroosterde bloemkool nog steeds gezond?

Geroosterde bloemkool uit de oven is gezond, lekker en makkelijk. Dit recept voor geroosterde bloem Lees meer

Welke kruiden doe je over bloemkool?

Kruiden zoals nootmuskaat, knoflook, tijm en mosterd passen goed bij bloemkool. Naast kerriepoeder p Lees meer

Sterre Cicilia
Sterre Cicilia
2025-10-19 10:38:00
Count answers : 4
0
Verse groenten zijn beter voor een krokante traybake. Wil je nog meer tijd besparen en daarom kiezen voor diepvriesgroenten? Dan gaat het resultaat niet echt geweldig zijn. Diepvriesgroenten zijn reeds geblancheerd en zullen in de oven eerder zacht en zompig worden. Leg alles in één laag op je bakplaat. De onderste groenten zullen namelijk stomen in plaats van roosteren, waardoor je zachte groenten krijgt, zonder gebakken randjes.