Koffie helpt onze lever te beschermen door de opbouw van collageen en vet te voorkomen en ook het risico op leverkanker.
Groene thee zit vol met catechines, een antioxidant, die, wanneer met mate ingenomen, de leverfunctie helpen en de lever beschermen tegen de schadelijke effecten van toxines zoals alcohol.
Groene thee drinken helpt bij het blokkeren van de hoeveelheid vet die in uw lever wordt opgeslagen, waardoor het risico op vetziekte.
Cranberries, bosbessen en frambozen bevatten antioxidanten die polyfenolen worden genoemd.
De polyfenolen helpen de lever te beschermen tegen schade.
Regelmatig bessen eten kan ook helpen uw immuunsysteem te stimuleren.
Paarse en rode druiven bevatten veel heilzame plantenstoffen.
Een bekend voorbeeld is resveratrol, dat ontstekingen vermindert en het gehalte aan antioxidanten verhoogt.
Havermout, een van de gezondste ontbijtjes, bevat veel vezels die de lever optimaal kunnen laten werken.
Havermout bevat ook veel 'bèta-glucanen', wat ontstekingen vermindert en het immuunsysteem helpt moduleren.
Ze helpen ook bij het verminderen van de hoeveelheid vet die in de lever wordt opgeslagen.
Noten, met name amandelen, zijn rijk aan vitamine E en onverzadigde vetten, die op hun beurt de lever helpen bij het verwijderen van slechte cholesterol uit het lichaam en het verminderen van bloeddruk, naast het beschermen tegen leververvetting.
Het consumeren van knoflook in een normaal dieet kan helpen de lever te stimuleren.
Eieren worden beschouwd als de gezondste voedingsmiddelen.
Ze zijn rijk aan alle acht essentiële aminozuren en choline, wat ook een essentiële voedingsstof is.
De aminozuren en choline helpen de lever om de stofwisseling te verbeteren en helpen ook bij het ontgiftingsproces.