:

Hoe kan ik mislukte mayonaise redden?

Amy de Jager
Amy de Jager
2025-11-02 17:16:36
Count answers : 3
0
Als je alles doet zoals het hoort zou je dan mayonaise moeten hebben, mocht ze onderweg toch schiften probeer dan eens het volgende: neem een propere kom met enkel eetlepels handwarm water en voeg hier zeer langzaam en onder voortdurend roeren de geschifte mayonaise aan toe.
Lois de Vries
Lois de Vries
2025-10-24 04:42:49
Count answers : 8
0
Als je mayonaise schift, neem je een deeltje ‘kabbelende’ mayo in een afzonderlijk kommetje en je roert er een lepel lauw water door. Zodra de binding een feit is, klop je er beetje bij beetje de rest van het mislukte mengsel onder zodat het geleidelijk kan binden met de rest. Ook als je de mayonaise niet dik krijgt na flink kloppen, kan je wat lauw vocht toevoegen. Azijn of citroensap voeg je best pas op het einde toe.

Lees ook

Hoe krijg je zelfgemaakte mayonaise dikker?

Het is belangrijk dat de eieren op kamertemperatuur zijn, anders zal de mayonaise niet dik worden. Lees meer

Is zelfgemaakte mayonaise besmet met salmonella?

Gerechten zoals zelfgemaakte mayonaise, tiramisu of sauzen op basis van rauwe eieren kunnen bij warm Lees meer

Gijs Kok
Gijs Kok
2025-10-16 18:20:10
Count answers : 6
0
Mayonaise kan mislukken doordat er te veel of te snel olie is toegevoegd. Mislukte mayonaise redden doe je door opnieuw te beginnen met een propere pot, een ei, een theelepel mosterd en een eetlepel azijn. Voeg ook een snufje peper en zout toe. Plaats de mixer in de pot en mix even goed door. Voeg dan beetje bij beetje de mislukte mayonaise toe. Ga met de mixer goed op en neer. Na een tijdje merk je dat de mayonaise begint te binden. Proef en kruid bij indien nodig.