:

Hoe maak je tomaten saus dikker?

Elizabeth Coşkun
Elizabeth Coşkun
2025-10-13 07:58:40
Count answers : 8
0
Inkoken is de natuurlijkste en makkelijkste manier om een saus dikker te maken. Ga als volgt te werk: Breng de tomatensaus aan de kook en zet het vuur iets lager. Laat hem op een laag vuurtje inkoken tot de juiste dikte. Blijf roeren om te voorkomen dat de saus aanbrandt. Hierdoor verdampt er meer water en wordt de saus sneller dikker. Maïzena heeft van zichzelf geen smaak, waardoor het niets aan de smaak van de spaghettisaus verandert, maar het kan wel textuur van de saus veranderen en hem een zijdeachtige glans geven. Gebruik gelijke delen water en maïzena, meng dit en doe het bij de saus. Begin met een klein beetje. Maïzena is een sterk verdikkingsmiddel, en voor bijvoorbeeld een grote pot spaghettisaus heb je hooguit een theelepeltje nodig.
Sarah Elsjan of Wipper
Sarah Elsjan of Wipper
2025-10-13 07:36:55
Count answers : 7
0
Roer maïzena los met een beetje koude vloeistof of water en schenk het al roerend bij wat je wilt binden. Kook het enkele seconden goed door. Roer aardappelzetmeel los met een beetje koude vloeistof of water en schenk het al roerend bij wat je wilt binden. Kook het enkele seconden goed door. Bloem is vooral geschikt om niet heldere soepen of sauzen te binden, bijvoorbeeld door er samen met gesmolten boter een roux van te maken. Je kunt ook bloem losroeren met een beetje koude vloeistof of water, daarna schenk je het al roerende bij wat je wilt binden. Kook het vervolgens minimaal 2 minuten door. Voeg arrowroot altijd pas aan het einde van de kooktijd toe. Roer tapioca los met een beetje koude vloeistof of water en schenk het al roerende bij wat je wilt binden. Gebruik er niet te veel van, want anders krijgt je gerecht een wat drogere smaak.

Lees ook

Hoe maak je pestosaus?

Pasta pesto maken is niet moeilijk toch. Pasta koken, pestosaus erbij in de pan, verwarmen, mengen Lees meer

Waarom tomaten ontvellen voor saus?

Tomaten ontvellen is nodig bij recepten voor soepen en sauzen. Het vel lost niet of nauwelijks op in Lees meer