:

Hoe kan ik tomatensaus het beste indikken?

Liz van Oosten
Liz van Oosten
2025-10-19 06:26:45
Count answers : 5
0
Het binden van een saus is heel simpel en kan door maizena en water toe te voegen of bloem en boter. Al roerend en door kleine beetjes toe te voegen ontstaat er een heerlijke zelfgemaakte gebonden saus of soep.
Kyara Kortman
Kyara Kortman
2025-10-12 05:02:22
Count answers : 3
0
Inkoken is de natuurlijkste en makkelijkste manier om een saus dikker te maken. Ga als volgt te werk: Breng de tomatensaus aan de kook en zet het vuur iets lager. Laat hem op een laag vuurtje inkoken tot de juiste dikte. Blijf roeren om te voorkomen dat de saus aanbrandt. Hierdoor verdampt er meer water en wordt de saus sneller dikker. Maïzena heeft van zichzelf geen smaak, waardoor het niets aan de smaak van de spaghettisaus verandert, maar het kan wel textuur van de saus veranderen en hem een zijdeachtige glans geven. Gebruik gelijke delen water en maïzena, meng dit en doe het bij de saus. Begin met een klein beetje. Maïzena is een sterk verdikkingsmiddel, en voor bijvoorbeeld een grote pot spaghettisaus heb je hooguit een theelepeltje nodig.

Lees ook

Hoe kan ik tomatensaus op smaak brengen?

Je kunt de tomatensaus ontzuren met suiker of baking soda. Suiker voegt alleen vaak ook invloed op d Lees meer

Hoe kan ik zelfgemaakte tomatensaus dikker maken?

Inkoken is de natuurlijkste en makkelijkste manier om een saus dikker te maken. Breng de tomatensaus Lees meer