:

Hoe kan ik zelfgemaakte tomatensaus dikker maken?

Jort Malik
Jort Malik
2025-10-22 17:08:19
Count answers : 7
0
Het binden van een saus is heel simpel en kan door maizena en water toe te voegen of bloem en boter. Al roerend en door kleine beetjes toe te voegen ontstaat er een heerlijke zelfgemaakte gebonden saus of soep.
Michael Olthof
Michael Olthof
2025-10-11 23:53:34
Count answers : 4
0
Inkoken is de natuurlijkste en makkelijkste manier om een saus dikker te maken. Breng de tomatensaus aan de kook en zet het vuur iets lager. Laat hem op een laag vuurtje inkoken tot de juiste dikte. Blijf roeren om te voorkomen dat de saus aanbrandt. Gebruik gelijke delen water en maïzena, meng dit en doe het bij de saus. Maak een roux en doe die bij de spaghettisaus. Broodkruimels hebben een beetje hetzelfde effect als een roux. Schil, kook en pureer de aardappelen, doe er wat boter en een beetje melk of room bij en roer de puree door de saus. Bereid de spaghetti tot hij nog net niet al dente is. Laat de spaghetti helemaal uitlekken en doe hem zonder aanhangend water in de pan met de saus. Kook de spaghetti een of twee minuten in de saus gaar. Met behulp van geraspte of verkruimelde kaas wordt je saus snel dikker. Hak eens verschillende soorten paddenstoelen in kleine stukjes en doe die bij de saus om hem dikker te maken.

Lees ook

Hoe kan ik tomatensaus op smaak brengen?

Je kunt de tomatensaus ontzuren met suiker of baking soda. Suiker voegt alleen vaak ook invloed op d Lees meer

Waarom is mijn tomatensaus zo waterig?

Te waterige saus moet je gewoon inkoken of er bij voorbaat al niet teveel water indoen. Lees meer