:

Welke groenten zijn lekker in curry?

Lot Rek
Lot Rek
2025-10-10 20:30:27
Count answers : 9
0
Sugarsnaps, paprika, paksoi, bamboescheuten of zelfs groene mango kan in curry. Het artikel noemt verder de volgende groenten die in dit recept gebruikt zijn: krieltjes, haricot verts, gele ui, bloemkoolroosjes, doperwten, bosuien. Daarnaast noemt het artikel limoenen en cashewnoten, maar dat zijn strikt genomen geen groenten. Verder wordt in het recept de tekst genoemd van limoenbladeren en salambladeren, maar dat zijn geen groenten. Ook worden Thaise basilicum gebruikt als garnering.
Lena Verbeek
Lena Verbeek
2025-10-10 20:24:58
Count answers : 4
0
In deze heerlijke romige groentecurry gebruik ik sperziebonen, kastanjechampignons, courgette, babymais en taugé. Een mooie combinatie van knapperige en zachte groenten. En kleuren die mooi in een groene curry passen. Groene groentecurry200 gram sperziebonenzonnebloemolie250 gram kastanjechampignons1 courgette1 blik babymais250 gram taugé1 blik kokosmelk 400 ml2 el vissauszout en peper.

Lees ook

Welke kruiden passen goed bij linzen?

Het ruikt prachtig naar koriander, tijm, daslook en peterselie. 1 theelepel gemahlen koriander 1 t Lees meer

Kunnen linzen in curry?

Ja, linzen kunnen in curry. Linzen kunnen toegevoegd worden aan de currypasta, kokosmelk en water i Lees meer

Felix van Beieren
Felix van Beieren
2025-10-10 18:04:32
Count answers : 6
0
Ik maakte de curry met paprika, courgette, kikkererwten en perzik, maar je kunt eigenlijk elk type groente gebruiken. Ook lekker is: sperziebonen, broccoli, bloemkool, paprika, champignon, courgette, kool, paksoi. Harde groente, zoals broccoli en sperziebonen kun je het beste van even een paar minuten koken voordat je het in de curry gebruikt. Dit kun je met allerlei verschillende groente maken, dus gebruik vooral wat jouw kind lekker vindt: sperziebonen, broccoli, paprika, champignon, courgette, kool, paksoi.
Amir de Bruin
Amir de Bruin
2025-10-10 18:01:35
Count answers : 8
0
Wortel – Geeft zoetheid en structuur Bloemkool – Neemt goed de smaak van de saus op Aardappel of zoete aardappel – Zorgt voor vulling en stevigheid Sperziebonen – Voor een knapperige bite Paprika – Geeft kleur en een licht zoete smaak Tomaat – Voor een frisse basis Uien en knoflook – Onmisbaar als smaakmakers Aubergine – Vooral de Thaise variant, maar gewone aubergine kan ook Babymaïs – Voor zoetheid en een leuke textuur Bamboescheuten – Voor een Aziatische toets Courgette – Zacht, mild en past zich aan aan de saus Taugé – Pas op het eind toevoegen voor een knapperige afwerking Spinazie – Slinkt snel, dus pas op het eind toevoegen Doperwten – Kun je direct uit de diepvries gebruiken Champignons – Geven umami en zijn snel gaar Prei – Geeft milde uiensmaak Pompoen of pastinaak Tuinbonen of raapstelen

Lees ook

Welke kruiden passen goed bij curry?

1 tl gemalen komijn 3 tl gemalen koriander 1 tl gemalen kardemom 2 tl gemalen gember 1 tl gemalen ka Lees meer

Wat doet het eten van linzen voor je lichaam?

Linzen geven energie voor een hele dag en halen de fit girl in ieder van ons naar boven. Linzen hel Lees meer

Maud Martens
Maud Martens
2025-10-10 15:52:16
Count answers : 5
0
Babymaïs wordt dan ook veel gebruikt in de Aziatische keuke. De kleur van de Thaise aubergine verschilt van wit, groen, oranje tot gewoon paars en is heel lekker in combinatie met curries. Probeer eens lekkere groenten, zoals wortel, (zoete) aardappelen of pompoen.