:

Hoe rooster ik aubergines?

Muhammed van den Heuvel
Muhammed van den Heuvel
2025-11-06 15:37:11
Count answers : 9
0
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergines met steeltje in de lengte. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 40 min. in de oven. Besprenkel met 5 el olie en bestrooi met de gedroogde tijm, peper en zout. Verdeel de rode peper over de auberginehelften.
Romy Gansneb genaamd Tengnagel tot Bonkenhave
Romy Gansneb genaamd Tengnagel tot Bonkenhave
2025-11-04 23:09:38
Count answers : 6
0
Snijd de aubergines in plakken of grove blokjes, leg ze in een vergiet en meng met een royale hoeveelheid zout. Laat zo 30 minuten staan zodat het vocht kan onttrekken. Spoel daarna goed af met koud water en dep de plakjes of blokjes droog met keukenpapier. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel de aubergine over het bakpapier. Meng in een kommetje de bakolijfolie, gerookt paprikapoeder, komijn en kurkuma met een klein snufje zout. Giet dit over de aubergine heen en meng met je handen goed door elkaar. Verdeel de aubergine gelijkmatig over het bakblik en zet deze 35 - 40 minuten in de oven tot de aubergine mooi geroosterd is, zacht en goudbruin.

Lees ook

Welke kruiden passen goed bij aubergine?

Basilicum, met zijn frisse en licht peperige smaak, vormt een perfecte aanvulling op auberginegerech Lees meer

Is het oké om elke dag aubergine te eten?

Het eten van aubergines is een uitstekende keuze op gezondheidsvlak. Bereide aubergines zijn een go Lees meer

Esila Shupe
Esila Shupe
2025-10-29 05:13:58
Count answers : 8
0
Verwarm de oven voor op 180 graden. Je kan ze ook in de Airfryer klaar maken, dan zijn ze in 15 minuten klaar. Halveer de aubergines en snijd ze kruislings in (niet helemaal doorsnijden). Bestrijk ze met de kruidenolie en leg ze in een ovenschaal. Rooster de aubergines in 30 minuten gaar.
Robin Slaetsdochter
Robin Slaetsdochter
2025-10-15 20:47:36
Count answers : 7
0
Snijd de aubergine in dunne plakken. Leg de plakken op een keukenpapiertje en bestrooi beide kanten met zout. Dat onttrekt het vocht waardoor ze lekker stevig blijven. Bestrooi de plakken aubergine met kruiden en besmeer met een laagje olie. Zet een grillpan op hoog vuur en bak ze aan elke kant ongeveer 3 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergines of snijd ze over de lengte in dikke plakken. Besmeer ze met olie en je favoriete kruiden en leg op de bakplaat. Rooster de aubergines in de oven. Halve aubergines hebben ongeveer 30 minuten nodig. De plakken zijn vaak na 20 minuten al klaar.

Lees ook

Hoe rooster ik een aubergine op het fornuis?

Om aubergine te roosteren houd je de vrucht in z’n geheel boven vuur. Dit kan een barbecue zijn, ma Lees meer

Moet je gaten in aubergines prikken voordat je ze gaat roosteren?

Het internet geeft de tip om de aubergine van tevoren in te prikken met een vork, om ontploffingen t Lees meer

Vera de Leeuw
Vera de Leeuw
2025-10-08 19:39:35
Count answers : 8
0
Om aubergine te roosteren houd je de vrucht in z’n geheel boven vuur. Dit kan een barbecue zijn, maar ook gewoon op het gasfornuis. Leg de aubergine op de gaspit en draai om de paar minuutjes, zodat hij gelijkmatig gaart en niet volledig verbrandt aan één kant. Tip: bedek je gasfornuis met aluminiumfolie zodat je na het roosteren het makkelijk kan schoonmaken. Als de aubergine verschrompeld is – dit duurt al gauw 30 tot 50 minuten – is hij klaar. Je zult merken dat de schil verbrand is en afbladdert. Laat de aubergine iets afkoelen en begin dan het met pellen van de verbrande schil. Hoe sneller je dit doet, hoe makkelijker.