:

Hoe rooster ik een aubergine op het fornuis?

Thijn Velderman
Thijn Velderman
2025-10-20 14:10:54
Count answers : 4
0
Je legt de ring met het dakje erop bovenop de gasvlam. Het geheel wordt heel warm en je legt de aubergines of andere soorten groenten er op. Dan begint het wachten en af en toe omdraaien tot de groenten rondom geblakerd en binnenin ingestort is. Eigenlijk is de regel: als je denkt dat ie klaar is, is ie waarschijnlijk nog niet klaar. Je moet wel een gasfornuis hebben om de wonder grill te gebruiken. Alleen de vlam van een gaspit zorgt voor het goed roosteren.
Lieke van Klaarwater
Lieke van Klaarwater
2025-10-08 18:48:50
Count answers : 7
0
Om aubergine te roosteren houd je de vrucht in z’n geheel boven vuur. Dit kan een barbecue zijn, maar ook gewoon op het gasfornuis. Leg de aubergine op de gaspit en draai om de paar minuutjes, zodat hij gelijkmatig gaart en niet volledig verbrandt aan één kant. Tip: bedek je gasfornuis met aluminiumfolie zodat je na het roosteren het makkelijk kan schoonmaken. Als de aubergine verschrompeld is – dit duurt al gauw 30 tot 50 minuten – is hij klaar. Je zult merken dat de schil verbrand is en afbladdert. Dit is niet erg en zorgt juist voor de rokerige smaak. Laat de aubergine iets afkoelen en begin dan het met pellen van de verbrande schil. Hoe sneller je dit doet, hoe makkelijker. Bewaar het vruchtvlees in een schaal en je bent klaar om het te gebruiken.

Lees ook

Hoe rooster ik aubergines?

Om aubergine te roosteren houd je de vrucht in z’n geheel boven vuur. Dit kan een barbecue zijn, ma Lees meer

Welke kruiden passen goed bij aubergine?

Basilicum, met zijn frisse en licht peperige smaak, vormt een perfecte aanvulling op auberginegerech Lees meer