:

Hoe lang moet witlof koken voor ham en kaas?

Emir van Dagsburg
Emir van Dagsburg
2025-10-29 19:14:23
Count answers : 12
0
Laat de stronkjes dan onder een deksel op heel zacht vuur zeker een half uur smoren, halverwege omdraaien, tot je er makkelijk met een vork in kunt prikken. Anders gerust nog iets langer. Ik had zelf enorme stronken, van 150 gram per stuk, die hadden 10 minuten extra nodig. Laat ze een half uur uitlekken in een vergiet boven dezelfde pan. TIP VAN MIJ: Wel op tijd beginnen, want de witlof moet eerst een half uur smoren, dan een half uur uitlekken en dan nog een kwartier in de oven.
Chris de la Rive Box
Chris de la Rive Box
2025-10-22 20:14:32
Count answers : 4
0
Kook de witlof met een klein beetje water en zout beetgaar in 8 minuten. Zet de witlof 10-15 minuten in een oven van 180 graden zodat de kaas smelt en de witlof weer warm wordt. Voor gegratineerde witlof met ham en kaas uit de airfryer, moet de witlof 5-8 minuten op 160 graden in de airfryer.

Lees ook

Kun je witlof met ham en kaas opnieuw opwarmen?

Zet de witlof 10-15 minuten in een oven van 180 graden zodat de kaas smelt en de witlof weer warm wo Lees meer

Welke kruiden witlofschotel?

Bieslook Nootmuskaat Ui Knoflook Uienpoeder Lees meer

Liv Buijs
Liv Buijs
2025-10-20 04:01:30
Count answers : 7
0
Kook de witlof eerst beetgaar. Verhit een pan met ruim water en een lekkere snuf zout en breng dit aan de kook. Kook hierin de witlof beetgaar. Als de witlof beetgaar is, giet je deze af. Kook de witlof dus even voor. Het kan zijn dat de witlof na het koken dan wat meer uit elkaar valt, maar dat maakt helemaal niet uit.
Melle Willemsen
Melle Willemsen
2025-10-08 08:35:30
Count answers : 5
0
Witlof moet eerst kort gekookt worden. Voorgekookte witlof wordt lekker zacht in de oven. Als je rauwe witlof gebruikt, moet het gerecht wat langer in de oven.

Lees ook

Welke ham voor witlofschotel?

De smaken zijn perfect in verhouding en als je dit eenmaal op hebt wil je niets anders meer. Je kunt Lees meer

Hoe bittere kern witlof verwijderen?

Verwijder altijd de harde kern met een keukenmesje. Die hebben meestal een zachtere smaak. Het bes Lees meer

Robin Slaetsdochter
Robin Slaetsdochter
2025-10-08 08:27:23
Count answers : 7
0
Kook de witlof in een bodempje water met een beetje zout in ongeveer 20 minuten bijna gaar.