:

Hoe bittere kern witlof verwijderen?

Fabian Kuiper
Fabian Kuiper
2025-10-20 12:47:41
Count answers : 5
0
Om de bittere kern te verwijderen, snijd je een kegelvormig stuk uit het worteluiteinde. Dit is optioneel, aangezien de smaak van de kern dezelfde is als die van de rest van de witlof. Als de kern groot is, kun je ervoor kiezen deze te verwijderen.
Jasmijn Blom
Jasmijn Blom
2025-10-08 08:10:38
Count answers : 7
0
Ten eerste is het handig om altijd de harde kern te verwijderen. Die is namelijk het meest bitter. Stoof of braiseer hem bijvoorbeeld met wat honing of bruine suiker. Ook koken in water met wat suiker of aalbessenjam toegevoegd doet wonderen. Of gebruik kruiden als kurkuma of paprika om de bittere smaak wat minder dominant te maken. Maar wat misschien het makkelijkst is, is combineren. Zorg dat je de witlof niet los eet, maar combineer deze met vlees en andere groente zoals wortel. Wat mosterd en honing erbij, en je hebt een heerlijk zoet en licht pittig maaltje.

Lees ook

Hoe lang moet witlof koken voor ham en kaas?

Witlof moet eerst kort gekookt worden. Voorgekookte witlof wordt lekker zacht in de oven. Als je r Lees meer

Kun je witlof met ham en kaas opnieuw opwarmen?

Zet de witlof 10-15 minuten in een oven van 180 graden zodat de kaas smelt en de witlof weer warm wo Lees meer

Selena Mangel
Selena Mangel
2025-10-08 07:27:06
Count answers : 6
0
Verwijder altijd de harde kern met een keukenmesje. Die hebben meestal een zachtere smaak. Het bestaat voor 95% uit water en telt maar 15 calorieën per 100 gram. Gekookt in water mag je die groente dus naar hartenlust eten. Als ze verwerkt wordt in gratin of gegarneerd wordt met spek, kaas of bechamelsaus, is dat natuurlijk een ander verhaal.