:

Kan ik pesto na 2 weken nog gebruiken?

Timo Berendse
Timo Berendse
2025-10-06 08:15:29
Count answers : 6
0
Na opening is vers gekochte pesto slechts nog zo’n 4 dagen houdbaar in de koelkast. Een potje of blikje blijft geopend nog 7 tot 14 dagen goed in de koelkast. Door er een laagje olijfolie op te gieten, kunt u die periodes met ongeveer een week verlengen. De pesto is dan tot wel 3 maanden houdbaar. Als het product afwijkend ruikt of beschimmeld is, moet u het weggooien.
Esila Shupe
Esila Shupe
2025-10-06 07:53:21
Count answers : 8
0
Op producten op olie, zoals pesto, olijven, kappertjes of zongedroogde tomaten, staat vaak 'na opening beperkt houdbaar'. Je kunt ze dan zeker nog wel twee weken eten.

Lees ook

Hoe maak je eigen pesto?

Haal al het groen van de basilicumplant af en snij het iets kleiner, zodat het makkelijk in de hakmo Lees meer

Hoe lang is zelfgemaakte pesto houdbaar?

Je kunt verse zelfgemaakte pesto tot 2 maanden in de koelkast bewaren in een gesteriliseerd weckpotj Lees meer

Rowan Erdoğan
Rowan Erdoğan
2025-10-06 07:48:02
Count answers : 2
0
De bewaaradvies voor een open verpakking van pesto is 4 dagen houdbaar in de koelkast. Daarna kan je controleren door te kijken, te ruiken en te proeven. Het product kan ook 3 maanden in de vriezer bewaard worden, daarna kan de kwaliteit achteruit gaan. Voor een gesloten verpakking kan je het beste het bewaaradvies op de verpakking volgen. Oliën, sauzen en smeervetten zijn tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum houdbaar, mits het product er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Rick de Boer
Rick de Boer
2025-10-06 04:17:51
Count answers : 7
0
Ziet de pesto er nog goed uit. Ruikt de pesto goed. Smaakt de pesto goed.

Lees ook

Is zelf pesto maken goedkoper?

Is lekker en ook nog goedkoper. Lees meer

Waarom pesto niet opwarmen?

Pesto opwarmen vraagt om een beetje aandacht, maar het resultaat is een warme, smeuïge saus die goed Lees meer

Lily Smits
Lily Smits
2025-10-06 04:04:52
Count answers : 5
0
Pesto is na openen nog ca. 5 dagen houdbaar in de koelkast. Wanneer je na gebruik een beetje olijfolie schenkt in het potje en de pesto dus onder een laagje met olijfolie laat staan, verleng je de houdbaarheid met ongeveer een week. Belangrijk hierbij is wel dat je de pesto dan nog steeds in de koelkast bewaart.