Basilicum is een kruid dat veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken en past goed bij tomaten, kaas en pastagerechten. Oregano wordt in de Mediterrane keuken veel gebruikt en is een heerlijke smaakmaker in gerechten met tomaten, op de pizza en bij gegrild vlees. Tijm wordt veel gebruikt in de Franse keuken en heeft een kruidige, citroenachtige smaak. Rozemarijn wordt veel gebruikt in de Mediterrane keuken en past goed bij gegrild vlees, aardappelen en groenten. Peterselie is zo’n kruid dat in heel veel gerechten als smaakmaker kan worden toegevoegd en dus fijn is om altijd in huis te hebben. Peper is een specerij die wereldwijd bekend is en gebruikt wordt in bijna elke keuken. Koriander is een smaakmaker die veel gebruikt wordt in de Aziatische keuken. Kaneel wordt vaak gebruikt in zoete gerechten, zoals appeltaart, gebak, desserts, smoothies, havermoutpap en natuurlijk kaneelbroodjes. Knoflookpoeder is een smaakvolle toevoeging aan bijna elk hartig gerecht. Laurierblaadjes worden al duizenden jaren gebruikt als smaakmaker in gerechten en hebben een kenmerkende, aromatische geur en smaak.