:

Waarom zijn vis en zeevruchten gezond?

Yinthe Kuipers
Yinthe Kuipers
2025-08-29 23:30:38
Count answers : 3
0
Vis hoort thuis in een gezond voedingspatroon: het zit boordevol voedingsstoffen die onmisbaar zijn voor je lichaam. De meeste vissen, schaal- en schelpdieren zijn rijk aan vitamine B12 en B6. Ze bevatten mineralen als jodium, fosfor en seleen. Vis van nature eiwitten en gezonde vetten, stoffen die onmisbaar zijn voor je lichaam. Vette vissoorten zoals zalm, makreel en haring zijn rijk aan Omega-3, wat helpt in de bescherming tegen hart- en vaatziekten. Vis bevat ongeveer 20% eiwitten, afhankelijk van de soort. Minimaal één keer per week vis eten – in plaats van minder dan eens per maand – resulteert in een ongeveer 15% lager risico op overlijden aan hartziekten.
Annabel van de Veen
Annabel van de Veen
2025-08-29 22:22:36
Count answers : 3
0
Vis bevat veel nuttige stoffen voor je lichaam. Het eten van een portie vis per week hangt samen met een lagere kans op sterfte aan bepaalde hartziekten. Vis eten is vooral belangrijk vanwege de vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Deze vetzuren worden ook wel visvetzuren genoemd. Uit onderzoek met supplementen blijkt dat visvetzuren de kans op sterfte aan bepaalde hartziekten verkleinen en een gunstig effect hebben op de bloeddruk. De meeste vis (en schaal- en schelpdieren) is rijk aan vitamine B12, vitamine D en de mineralen jodium, fosfor en seleen. Het is ook een bron van vitamine B2 en B6 en bevat vitamine A. Vis is rijk aan eiwit.

Lees ook

Hoe lang moet ik groenten garen in de oven?

Rooster de groenten in ongeveer 20 minuten gaar. Lees meer

Welke groenten kan ik in de oven roosteren?

Bijna alle soorten groente zijn te roosteren, dus u kunt heerlijk afwisselen met verschillende smake Lees meer