Stevia is een zoetstof die afkomstig is van de Stevia Rebaudiana bladeren.
Er zijn verschillende soorten alternatieven te verkrijgen.
Zo zijn er stevia, honing, kokosbloesemsuiker, ahornsiroop en palmsuiker maar ook amazake, lucuma en yaconsiroop worden regelmatig gebruik.
Ongeraffineerde suikers, soms ook natuurlijke suikers genoemd, zijn suikers die nog een deel van de voedingstoffen bevatten.
Voorbeelden van natuurlijke suikers zijn o.a. kokosbloemsuiker, honing, palmsuiker en ahornsiroop.
Ahornsiroop bevat suikers maar is een gezonder alternatief voor geraffineerde suikers.
Honing is heerlijk zoet door je baksels en thee.
Wil je graag honing als vervanger voor geraffineerde suikers gebruiken dan kan je het beste kiezen voor een honing die onverhit, ongefilterd en koud geslingerd is.
Hierdoor blijven voedingsstoffen zoals verschillende vitamines en mineralen behouden.
Kokosbloesemsuiker is veel terug te vinden in het verre oosten.
Het is een palmsuiker dat gemaakt wordt van het sap van de bloemknopstengel van de kokosnootpalm.
Ahornsiroop, ook wel bekend als esdoorsiroop en maple syrup, is een zoetmiddel dat gewonnen wordt uit de esdoornboom.
Ahornsiroop, ook wel bekend als esdoorsiroop en maple syrup, is een zoetmiddel dat gewonnen wordt uit de esdoornboom.
Omdat ahornsiroop een andere vorm van zuivering doorloopt blijven de mineralen in de siroop bewaard.
Honing is heerlijk zoet door je baksels en thee.
Het is echter wel belangrijk om te weten dat niet alle honing hetzelfde is.
Wil je honing als een gezond alternatief gebruiken, kies dan voor een honing die zo min mogelijk bewerkt is.