:

Wat kan ik doen met heel veel knoflook?

Pepijn Uzun
Pepijn Uzun
2025-10-07 03:50:22
Count answers : 5
0
Je kunt knoflook inmaken in azijn of olie. Zo kum je de knoflook langer bewaren en een andere smaak geven. Ook kun je een hele knoflookbol roosteren in de oven. De knoflook krijgt daar een milde en zoete smaak van. Of wat dacht je van zelfgemaakte knoflookpoeder maken?
Sofia Demirci
Sofia Demirci
2025-09-29 19:10:52
Count answers : 9
0
Je kunt knoflookcurry maken, dit recept is heerlijk met rijst, maar nog veel lekkerder met verse naan, je kunt de curry ook los als hoofdgerecht eten. Het is voor dit recept belangrijk dat de teentjes heel blijven, dus de gebruikelijke ‘klap met de zijkant van een mes truc’ gaat helaas niet op deze keer. Je kunt de teentjes los maken en vervolgens schudden in een grote jampot of tussen twee schalen. Nog handiger en sneller is het om voor dit recept gepelde teentjes knoflook te kopen. Doordat de knoflook wordt gesudderd gaat het scherpe eraf, de vervelende na-effecten van knoflook komen door rauwe knoflook en deze knoflook is goed gaar.

Lees ook

Hoe kan je zelf knoflook saus maken?

Neem een ruime kom en doe hier het citroensap en de suiker in. Meng goed door elkaar. Pers de knof Lees meer

Welke kruiden in zelfgemaakte knoflooksaus?

peterselie bieslook Lees meer

Ecrin Schelvis
Ecrin Schelvis
2025-09-29 17:27:36
Count answers : 4
0
Gehakt, geperst, in olie, in poedervorm.
Liv Laffray
Liv Laffray
2025-09-29 17:08:47
Count answers : 5
0
Je kan het volgende doen met heel veel knoflook: Probeer wat citroensap, azijn of een zoet element zoals honing toe te voegen. Ze dempen de scherpte van knoflook en geven je gerecht een nieuwe dimensie. Je kan je gerecht simpelweg verdunnen. Voeg meer van de andere ingrediënten toe – denk aan extra groenten, bouillon of zelfs een extra scheutje olie. Kruiden zoals peterselie of basilicum hebben een frisse en verfrissende smaak die sterkere smaken kunnen compenseren. Een snufje kruiden of specerijen toevoegen kan echter soms precies genoeg zijn om je gerecht de lift te geven die het nodig heeft. Zuivel heeft een natuurlijke eigenschap om smaken te verzachten. Een scheutje room, klontje boter, of een beetje kaas kan wonderen doen om de die harde smaken die knoflook soms naar voren brengt te kalmeren. Sommetjes koks zweren bij het toevoegen van een aardappel – rauw en geschild. De aardappel zou de knoflooksmaak absorberen en later uit het gerecht verwijderd kunnen worden.

Lees ook

Hoe lang blijft zelfgemaakte knoflooksaus goed?

Bewaaradvies voor dit geopende product 9maanden tot 1 jaar houdbaar in de koelkast Daarna kijk, ruik Lees meer

Welke kruiden passen goed bij knoflook?

Vinex, peterselie en bieslook zijn geschikte kruiden die goed bij knoflook passen. Lees meer