:

Hoe kan je zelf knoflook saus maken?

Timo van Veen
Timo van Veen
2025-10-08 15:18:22
Count answers : 4
0
Je kunt knoflooksaus zelf maken door eerst een bol knoflook in de oven te schuiven. Verder meng je alle ingrediënten en ben je klaar. De oven moet worden verwarmd op 200 graden. Snijd een klein stukje van de top van de bol knoflook, zodat je de knoflooktenen een beetje kunt zien. Leg de bol op een stuk aluminiumfolie en bestrooi met zout en olijfolie. Vouw de aluminiumfolie dicht en zet de knoflook in de oven voor 20 minuten op 200 graden, totdat de tenen zacht zijn. Doe de Griekse yoghurt en mayonaise in een kom. Voeg de honing en citroensap toe en meng door elkaar. Knijp de knoflookbol uit boven de kom en meng goed door. Breng de knoflooksaus op smaak met peper, zout en de verse bieslook.
Senna Doris Bin Sijlvanus
Senna Doris Bin Sijlvanus
2025-09-29 21:51:38
Count answers : 8
0
Je volgt eigenlijk simpelweg de onderstaande stappen. Voel je overigens vrij om te experimenteren met je favoriete mayonaisevarianten en kruiden om je eigen unieke twist toe te voegen. Het mooie van recepten klaar maken is het geven van een eigen twist. Er is niets leuker dan zelf in de keuken staan en je eigen creaties maken. Vind jij de saus na het maken nu te zuur, voeg dan een snufje suiker toe om de zuurgraad te neutraliseren. Vind jij de saus wat te dun, voeg dan wat meer Griekse yoghurt toe.

Lees ook

Marinus Jansen
Marinus Jansen
2025-09-29 19:44:59
Count answers : 7
0
Knoflooksaus kun je binnen een handomdraai zelf maken. Het recept is super simpel en binnen 5 minuten is het klaar. Onze zelfgemaakte knoflooksaus bestaat uit een mengsel van Griekse yoghurt, mayonaise, wat verse kruiden en een hele hoop knoflook. Pers de tenen knoflook uit en snijd de bieslook in stukjes en meng alle ingrediënten door elkaar. Zet het bakje saus in de koelkast totdat je hem gaat serveren. Vervang de Griekse yoghurt eens door creme fraiche, lekker! Zelfgemaakte knoflooksaus kun je ongeveer 2-3 dagen in de koelkast bewaren, in een luchtdicht bakje met een deksel erop.
Johannes Lutterveld
Johannes Lutterveld
2025-09-29 18:17:13
Count answers : 7
0
Neem een ruime kom en doe hier het citroensap en de suiker in. Meng goed door elkaar. Pers de knoflooktenen uit en voeg aan de suiker en citroensap toe. Begin met 2-3 teentjes knoflook, voeg later naar smaak eventueel meer toe. Voeg de mayonaise en de crème fraîche toe. Goed doorroeren en doe de verse kruiden erbij. Meng en breng op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel extra knoflook toe. Garneer eventueel met een beetje peterselie.

Lees ook

Hoe lang blijft zelfgemaakte knoflooksaus goed?

Bewaaradvies voor dit geopende product 9maanden tot 1 jaar houdbaar in de koelkast Daarna kijk, ruik Lees meer

Welke kruiden passen goed bij knoflook?

Vinex, peterselie en bieslook zijn geschikte kruiden die goed bij knoflook passen. Lees meer