Noten, zaden en pitten zijn rijk van smaak en crunchy.
Ze zijn tjokvol eiwitten, goede vetten en vezels.
Paranoten zijn een bron van goed opneembare selenium.
Dat is een zeldzaam, maar noodzakelijk mineraal voor de goede werking van ons lichaam.
Pecannoten hebben een zoete, rijke en boterachtige smaak en textuur, die kan worden toegeschreven aan zijn hoge gehalte aan enkelvoudig onverzadigde oliën.
Macadamia's bevatten van alle noten de meeste calorieën en vetten en relatief weinig koolhydraten en eiwitten.
De macadamia heeft zelfs de meeste onverzadigde vetzuren van alle nootsoorten, wat goed is voor hart- en bloedvaten.
Cashewnoten zijn de populairste noten bij kinderen.
Door hun milde smaak kan je cashews ook veelzijdig gebruiken in allerlei bereidingen.
Hennepzaad is rijk aan vezels en een rijke bron van omega-3- en omega-6-vetzuren.
Hennepzaad bevat een indrukwekkende reeks aan vitamines en mineralen en is onder andere rijk aan: Vitamine E, magnesium, fosfor en kalium.
Sesamzaad is een bron van mangaan, calcium, magnesium, ijzer, fosfor en vitamine B1.
Pijnboompitten zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren, die een gunstige werking hebben op je hart, longen en hersenen.
In de pijnboompit zitten ook antioxidanten en vitamine K, wat goed is voor de doorbloeding en bijdraagt aan het behoud van sterke botten.