:

Welke Indiase curry is veganistisch?

Dave Melet
Dave Melet
2025-08-25 22:11:23
Count answers : 6
0
Deze biologische madras currysaus is een milde curry met roots in Zuid-India. Een favoriet bij vegetariërs en vegans. Dat is niet gek, want deze vegan curry zit bomvol met groente en geurige Indiase kruiden.
Stijn Pham
Stijn Pham
2025-08-25 22:00:32
Count answers : 1
0
Deze kruidige indiase curry is een stikstofvrije indiase curry. Je hebt gember, garam massala, kerriepoeder, korianderpoeder en je maakt een romig sausje met de kokosmelk en tomatenpuree. Ik heb gekozen voor tofu. Je kunt er ook courgette in bakken of een boonsoort bij doen zoals kikkererwten. Deze kruidige indiase curry is misschien niet een heel Hollands recept. Let me know! Gebruik je de tofu uit de oven, dan voeg je die pas op het laatst toe aan de saus. Dit gerecht wordt nogal vaak met kip geserveerd. Dus we gaan voor een stikstofvrije indiase curry. Ik koos ervoor om wat doperwten mee te bakken en de saus verder te serveren met wat broccoli.

Lees ook

Is curry altijd veganistisch?

Ik eet elke week wel een keertje een vegan curry en vind het altijd erg lekker. Veel mensen denken d Lees meer

Zijn er Thaise curry's veganistisch?

Sommige Thaise curry's zijn veganistisch, zoals de panang curry met harde tofu en groenten. Het rec Lees meer

Robin van der Veen
Robin van der Veen
2025-08-25 21:53:52
Count answers : 4
0
Een pittige én kippige klassieker: deze Indiase curry met romige garam masala-saus. Bak de vegan Kipstuckjes twee minuutjes op hoog vuur en laat ze dan meesudderen in de curry. Geen kip die de kip nog mist. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember en hak deze fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en gember circa 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Bak het komijnpoeder en de garam masala vervolgens nog 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Bak de Kipstuckjes in een andere pan 2 minuten op hoog vuur en voeg ze daarna aan de curry toe. Laat het geheel 2 tot 3 minuten zachtjes pruttelen. Hak ondertussen de koriander (inclusief de steeltjes) fijn. Strooi de koriander over de curry. Serveer de (basmati)rijst of naan er apart bij.