Ik heb ervoor gekozen om wat Oosterse kruiden toe te voegen zoals komijn en kurkuma.
Je zou namelijk bijvoorbeeld ook voor Italiaanse kruiden als oregano, tijm en salie kunnen gaan.
Of hou het simpel met alleen een beetje kaneel, ook heerlijk.
Garneer de soep met verse kruiden of bijvoorbeeld chilivlokken.
Lekker met een stokbroodje erbij.
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
Kai Abdi
2025-09-22 08:49:33
Count answers
: 8
0
Tijm – Voeg verse of gedroogde tijm toe voor een Italiaanse touch en een aarde smaak.
Rozemarijn – Rozemarijn is ook een goede aanvulling.
Kerriepoeder – Een hele andere warme en kruidige smaak krijg je juist weer met kerriepoeder.
Gember – Met verse gember of gemberpoeder geef je de soep frisheid en scherpte.
Paprikapoeder – Deze subtiele smokey smaak past mooi bij het zoete van de pompoen.
Nootmuskaat – Net als pompoen, is nootmuskaat echt iets voor herfstige gerechten.
Hot & Spicy Kruidenmix – Pompoensoep kan wat vlak zijn, maar met een pittige kruidenmix los je dat al snel op.
Zout – Natuurlijk kan een grote snuf zout niet ontbreken.
Je kunt de pompoen grillen en daarna tot puree malen, maar ik kies ervoor om de blokjes pompoen te k Lees meer
Chris Hendricks
2025-09-22 06:41:45
Count answers
: 4
0
De knoflook, gember en smoked paprikakruiden geven pit aan de soep.
Je kunt er ook voor kiezen om de smoked paprika kruiden te vervangen door kerrie, ras el hanout.
De smoked paprika vervangen door bijvoorbeeld ras el hanout zorgt dat de soep minder pittig wordt.
Als je chilikruiden toevoegt, wordt het echt pittig.