Acai bessen – Zoete paarse bessen vol antioxidanten, kalium, vezels en vitamine C.
Goji bessen – Bessen die lijken op rozijnen met de smaak van kersen en cranberries, vol vitamine C, aminozuren, antioxidanten en mineralen.
Hennepzaad – Zaad van de hennepplant met een milde nootachtige smaak, rijk aan eiwitten en Omega-3 en Omega-6 vetzuren.
Chiazaad – Kleine zaden met een neutrale smaak vol vitaminen, mineralen, eiwitten en vezels.
Chlorella – Chlorella is een groene alg, rijk aan vitamines, mineralen, vezels en enzymen, die je lichaam reinigt.
Cacaobonen – Bonen met een bittere smaak vol antioxidanten en magnesium.
Bijenpollen – Stuifmeelkorrels vol vitaminen en mineralen.
Lijnzaad – Een bruin zaad met een neutrale nootachtige smaak rijk aan omega 3-vetten, vitamine B, magnesium en antioxidanten.
Quinoa – Quinoa lijkt op graan, maar is het zaad van een Zuid-Amerikaanse plant.
Zoete aardappelen – Een oranje aardappel met vezels, ijzer, magnesium en kalium.
Op deze superfoods lijst ontbreken ‘gewone’ producten.
Maar producten als rode druiven, knoflook, uien, broccoli, vette vis, donkere chocolade en groene thee, kun je prima aan deze superfood lijst toevoegen.