:

Wat is een kruidige marinade uit de Marokkaanse keuken?

Lot van de Velden
Lot van de Velden
2025-09-22 07:25:49
Count answers : 11
0
De Marokkaanse marinade is een kruidige marinade uit de Marokkaanse keuken. Denk aan kruiden zoals komijn, koriander en paprika. Recept Marokkaanse marinade Ingrediënten 3 teentjes knoflook, geperst 2 theelepels gemalen komijn 2 theelepels gemalen koriander 1 theelepel paprikapoeder Sap van 1 citroen 3 eetlepels olijfolie Zout en peper naar smaak Bereiding Meng alle ingrediënten in een kom. Proef en pas zo nodig de kruiden aan. Gebruik de marinade voor vlees, vis of groenten naar keuze.
Lizz van Opper-Lotharingen
Lizz van Opper-Lotharingen
2025-09-22 06:44:00
Count answers : 6
0
Chermoula is een traditionele marinade en saus uit Marokko en Noord-Afrika. Chermoula bevat meestal ingrediënten zoals olijfolie, verse kruiden (zoals peterselie en koriander), (ingelegde) citroen, knoflook, peper en komijn. De smaak van chermoula komt tot stand door een combinatie van eenvoudige maar krachtige kruiden en specerijen. De meest gebruikte kruiden in chermoula zijn koriander en peterselie. Andere ingrediënten die vaak aan de kruidenmix worden toegevoegd, zijn paprikapoeder, chilipeper voor een pittige kick, en knoflook, die zorgt voor een krachtige en hartige smaak. Door de olijfolie worden de smaken van de kruiden en specerijen mooi geblend tot een smeuïge marinade of saus.

Lees ook

Welke kruiden in Marokkaanse couscous?

De Marokkaanse kruidenmix Hot and Spicy van De Kruidenbaron voegt een verrukkelijke hitte toe aan di Lees meer

Welke bouillon voor couscous?

Kippen- of groentebouillon 0,5 l kippen- of groentebouillon, 250 g couscous Breng de bouillon tot Lees meer

Adam van Bol'es Rijnbende
Adam van Bol'es Rijnbende
2025-09-22 04:43:26
Count answers : 6
0
Chermoula of charmoula is een marinade en relish uit de Algerijnse, Libische, Marokkaanse en Tunesische keuken. Een Marokkaanse versie van chermoula bestaat uit gedroogde peterselie, komijn, paprika, zout en peper. Veelvoorkomende bestanddelen van chermoula zijn knoflook, komijn, koriander, olie, citroensap en zout.
Jolijn Molenaar
Jolijn Molenaar
2025-09-22 04:30:39
Count answers : 5
0
Een kruidige marinade uit de Marokkaanse keuken is Chermoula. Chermoula is een marinade of relish(saus/condiment) uit de Noord-Afrikaanse keuken. Veel gebruikt in de Marokkaanse keuken als marinade voor vis maar ook in landen als Tunesië, Algerije en Libië. Het is een combinatie van verse groene kruiden, specerijen, olie en knoflook. Soms komt er ook nog saffraan in en er wordt heel veel gevarieerd met de specerijen.

Lees ook

Waar bestaat couscous kruiden uit?

De ingrediënten zijn ui, tomaat, knoflook, 7,4% korianderblad, peterselie, 5% korianderzaad, komijn, Lees meer

Welke kruiden doe je in couscous?

Couscous kruidenmix: Korianderzaad poeder 4 tl, Kaneel poeder 3 tl, Komijnzaad poeder 2 tl, Zwarte p Lees meer

Dewi de Ruiter
Dewi de Ruiter
2025-09-22 03:35:17
Count answers : 7
0
Chermoula is een kruidige marinade uit de Marokkaanse keuken. Chermoula lijkt op pesto en bestaat uit peterselie, koriander, knoflook, citroensap en olijfolie. Chermoula wordt meestal gebruikt om vis, vlees of groenten te kruiden. Het kan ook als saus gebruikt worden.