:

Hoe kies je verse groenten?

Valerie Uysal
Valerie Uysal
2025-09-24 12:33:25
Count answers : 8
0
Kies dus in de eerste plaats voor groentesoorten van het seizoen en in de tweede plaats voor soorten die lokaal geteeld werden. Gebruik onze seizoenkalender in combinatie met de beslissingsboom en kies zo voor soorten met een beperkte impact op de planeet. Benieuwd welke groenten deze maand in het seizoen zijn? Check dan onze groentekalender. In de winter smul je van: boeren-, savooi-, rode- en wittekool, knolselder, pastinaak, pompoen, rammenas, rode biet, schorseneren, spruiten, veldsla en witloof. De zomer en herfst presenteren je dan weer de volgende klassiekers: asperge, aubergine, broccoli, Chinese kool, courgette, doperwt, komkommer, koolrabi, mais, paprika, radijs, kropsla, snijbiet, snijboon, tomaat, tuinboon, tuinkers en venkel. En sommige groenten koop je gewoon het hele jaar door vers in: bloemkool, champignons, groene selder, postelein, prei, raap, sojascheuten, spinazie, tomaten en uien.
Tygo Jonker
Tygo Jonker
2025-09-18 11:56:50
Count answers : 9
0
Om verse groenten te kiezen, kies je voor groenten die in het seizoen zijn, omdat deze vaak verser, smakelijker en goedkoper zijn. De groenteboer van Genemuiden is een goede plaats om te zoeken naar groenten die in het seizoen zijn, zij zijn vaak op de hoogte van de lokale productie en hebben grote kennis over welke groenten op dit moment het lekkerst zijn en het beste in seizoen zijn. Kies voor groenten met een rijk palet aan kleuren, omdat elk kleur groente verschillende unieke voedingsstoffen bevat. Bij de groenteboer van Genemuiden kunt u verschillende soorten groenten krijgen met verschillende kleuren.

Lees ook

Hoe lang moet ik groenten garen in de oven?

Rooster de groenten in ongeveer 20 minuten gaar. Lees meer

Welke groenten kan ik in de oven roosteren?

Bijna alle soorten groente zijn te roosteren, dus u kunt heerlijk afwisselen met verschillende smake Lees meer

Elin van der Stael de Jonge
Elin van der Stael de Jonge
2025-09-08 10:41:25
Count answers : 6
0
Om verse groenten te kiezen, kijk je naar de kleur. Kies voor groenten met een verse uitstraling en zonder beschadigingen, zoals scheuren, gaten of verkleuringen. Voor sommige groenten, zoals sla of spinazie, is het ook handig om te ruiken. Verse groenten moeten een frisse, groene geur hebben en mogen geen muffe ofzure geur hebben. Het is ook verstandig om te controleren op eventuele tekenen van bederf, zoals een zachte of slap textuur.
Maarten Strijker
Maarten Strijker
2025-08-28 21:43:19
Count answers : 3
0
Ga voor de groente in de aanbieding of die ene groente die je nog niet kent. Kies voor biologische groente, herkenbaar aan de Topkeurmerken Europees biologisch, Demeter of EKO. Ook groente met het On the way to PlanetProof keurmerk is een goede keuze. En als je kiest voor groente van het seizoen is dat ook beter voor het klimaat.

Lees ook

Zijn groenten uit de oven gezond?

Roosteren in de oven is een droge kookmethode, wat betekent dat er minder voedingsstoffen verloren g Lees meer

Welke kruiden op ovengroenten?

Verse of gedroogde kruiden en specerijen. Lees meer