Ik nam 230 g van elke notensoort, roosterde ze elk in een aparte ovenschaal in de oven.
Nadien begon ik te mixen.
Het duurt ongeveer een 10 tal minuten tot je boter volledig lopend is.
Stop af en toe met mixen om de randen van je blendertje af te schrapen.
Aan het einde, wanneer de boter bijna klaar is, voeg ik zout toe en een theelepeltje kokosolie.
Zorg ervoor dat je noten warm zijn
Rooster de noten op voorhand zo’n 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Laat ze even afkoelen totdat je ze gewoon kan vastnemen zonder je te verbranden en doe ze dan in de blender.
Voeg op het einde een klontje kokosolie toe
Dit heb ik geleerd van ‘The Green Kitchen’.
Aan het einde, wanneer de noten loperig geworden zijn, maar toch nog smeuïger kunnen, voeg ik dus een theelepeltje kokosolie toe.
Kruid altijd met een snufje zout
Vergeet niet om zout toe te voegen.
Dit zorgt voor een betere smaak.
Je kan ook altijd vanille, kaneel, kardemom, speculaaskruiden,.. een kruid naar keuze toevoegen.
Experimenteren maar!
Voeg de kruiden altijd toe wanneer de boter bijna klaar is.
Gebruik geen te grote blender
Alles zal meteen tegen de rand aanvliegen en je gaat niets anders doen dan de randen van je blender afschrapen.
Ik nam altijd een kleine handblender, maar nu het dus met de staafmixer ook perfect gaat, neem ik deze.
Zorg ervoor dat de beker waarin je mixt niet van smal naar breed gaat maar overal even breed is.
Een smoothieblender is bijvoorbeeld moeilijker dan het onderstel van deze mixer (zie foto, ik maakte het in de beker waar je de mixer op kan zetten).