:

Hoe kan ik zelf barbecuesaus maken?

Maja van den Broek
Maja van den Broek
2025-10-17 14:09:34
Count answers : 5
0
Voor de saus voeg je namelijk alle ingrediënten toe aan een pannetje, dit kook je vervolgens in tot een lekkere BBQ saus, en klaar. Om zelf BBQ saus te maken, heb de volgende ingrediënten nodig: tomaten passata, suiker, honing, azijn, Worcestersaus, mosterdpoeder, gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder, maizena, peper en zout. Doe alle ingrediënten, behalve de maizena, in een pannetje en breng op middelhoog vuur rustig aan de kook. Laat inkoken tot je de gewenste dikte van de saus hebt bereikt. Als de barbecuesaus klaar is kun je 'm meteen serveren. Als je de saus nog wat te dun vindt, kun je er eventueel wat maizena aan toe voegen om de saus wat dikker te maken. Wil je een vegan BBQ saus maken, dan kun je de Worcestersauce en honing achterwege laten. De Worcestersauce kun je vervangen met sojasaus gemengd met azijn of citroensap, een paar druppels sambal/chilisaus of gebruik een plantaardige Worcestersauce. De honing kun je vervangen voor agave siroop.
Dean Stoffel
Dean Stoffel
2025-10-10 13:57:24
Count answers : 6
0
BBQ saus is van oorsprong een klassieke Amerikaanse saus gemaakt van tomaten, azijn, bruine suiker, en diverse kruiden en specerijen. Het is bij het maken van barbecue saus belangrijk om er voor te zorgen dat je de saus goed inkookt en dit echt wel even de tijd geeft. Daarnaast is het belangrijk om de kruiden goed in te laten trekken voordat je als laatste de ketchup erbij doet. Het is allemaal niet heel ingewikkeld maar dus wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je de stappen goed volgt. Door deze basis ingrediënten bij elkaar toe te voegen krijg je een saus die zoet, zout en zuur is en in de meeste gevallen ook een heel klein pitje heeft.

Lees ook

Wat is een makkelijke barbecuesaus?

Dit artikel geeft 7 makkelijke recepten voor BBQ-sauzen. Chimichurri is de saus die eigenlijk overa Lees meer

Wat zijn de ingrediënten van barbecuesaus?

De lekkerste smokey barbecuesaus maak je gewoon zelf met slechts 4 ingrediënten. INGREDIËNTEN 125 Lees meer

Bente Janssen
Bente Janssen
2025-10-05 13:45:44
Count answers : 8
0
Kan ik BBQ saus zonder suiker maken? Ja, dat kan. Vervang de bruine basterdsuiker door honing, agavesiroop of een suikervervanger. Let op dat hierdoor ook de smaak en structuur verandert. Is de saus te dik? Voeg een klein scheutje water toe en roer het goed door. Is de saus te dun? Laat de saus iets langer inkoken op laag vuur of voeg een beetje ketchup of bruine basterdsuiker toe. Dit kan je zelf bepalen. Voeg naar eigen smaak cayennepeper toe of laat dit weg voor een milde barbecuesaus.
Isis Hulst
Isis Hulst
2025-09-28 21:36:13
Count answers : 5
0
Zelf BBQ saus maken is echt niet moeilijk. Je kan de barbecue saus van te voren maken en in de koelkast bewaren. Pel en snipper de ui fijn. Doe dit samen met het water, het citroensap, de azijn, de mosterd en de bruine basterdsuiker in een steelpannetje en zet op het vuur. Breng  op smaak met peper en zout en breng het mengsel aan de kook. Laat het een half uur zachtjes koken. Voeg vervolgens de ketchup, de worcestershiresaus en het gerookte paprikapoeder toe. Breng het nog even kort aan de kook en zet dan het vuur uit. Laat de barbecuesaus afkoelen en bewaar deze in de koelkast.

Lees ook

Wat is de lekkerste barbecuesaus?

De 10 populairste BBQ sauzen zijn: 1. Klassieke BBQ Saus 2. Rookachtige Hickory Saus 3. Zoete Honin Lees meer

Welke kruiden in barbecue saus?

De basis van BBQ saus is dus voornamelijk tomaat waar suiker, azijn en kruiden aan toegevoegd worden Lees meer

Mila van den Brink
Mila van den Brink
2025-09-18 01:05:43
Count answers : 5
0
Met dit basisrecept maak je een klassieke barbecuesaus, met ketchup, citroensap, specerijen en een vleugje zoet van de bruine suiker. Wil je ‘m liever pittiger? Dan gaat er gewoon wat meer cayennepeper in. Mag het juist iets milder? Laat die achterwege en voeg wat extra suiker of honing toe. Snipper 1 sjalot en snijd 1-2 tenen knoflook fijn. Fruit kort aan in een scheutje olijfolie. Voeg 100 ml water, het sap van een halve citroen, 2 el bruine basterdsuiker, 1 el scherpe mosterd, 1 el Worcestersaus, 1 tl paprikapoeder, 1 kleine tl cayennepeper, een goede snuf zout en 3 el ketchup toe. Roer goed door elkaar en laat op laag vuur al roerende 3-4 minuten inkoken. Voeg nu in etappes de overige ketchup toe. Laat rustig indikken. Proef geregeld of de smaak naar wens is. Het indikken duurt ongeveer 10 minuten. Roer wel geregeld.