Hoe kan ik zelf barbecuesaus maken?

Mila van den Brink
2025-09-18 01:05:43
Count answers
: 3
Met dit basisrecept maak je een klassieke barbecuesaus, met ketchup, citroensap, specerijen en een vleugje zoet van de bruine suiker. Wil je ‘m liever pittiger? Dan gaat er gewoon wat meer cayennepeper in. Mag het juist iets milder? Laat die achterwege en voeg wat extra suiker of honing toe. Snipper 1 sjalot en snijd 1-2 tenen knoflook fijn. Fruit kort aan in een scheutje olijfolie. Voeg 100 ml water, het sap van een halve citroen, 2 el bruine basterdsuiker, 1 el scherpe mosterd, 1 el Worcestersaus, 1 tl paprikapoeder, 1 kleine tl cayennepeper, een goede snuf zout en 3 el ketchup toe. Roer goed door elkaar en laat op laag vuur al roerende 3-4 minuten inkoken. Voeg nu in etappes de overige ketchup toe. Laat rustig indikken. Proef geregeld of de smaak naar wens is. Het indikken duurt ongeveer 10 minuten. Roer wel geregeld.