Witlof snijden doe je door de witlof eerst door de lengte in 2 stukken te snijden.
Snij hierbij niet de stronk aan de onderkant eraf, dit zorgt ervoor dat de witlof niet uit elkaar valt.
Vervolgens kun je de halve witlof gemakkelijk in reepjes snijden.
Maak de witlof schoon onder de kraan met koud water.
Leg de witlof neer en snij deze door de lengte in 2 gelijke stukken.
Zorg ervoor dat je de stronk niet eraf snijdt.
Pak een halve witlof en leg deze op de platte zijde neer zodat je deze gemakkelijk kunt snijden.
Houdt de witlof vinger en begin met snijden aan het uiteinde van de witlof en snijd reepjes op je gewenste dikte.
Was de witlof kort onder de kraan met koud water.
Leg de witlof vervolgens plat neer en snij de stronk, ook wel bekend als het kontje, eraf.
Nu dat het kontje van de witlof eraf is, kun je eenvoudig een voor een de witlof bladen los halen.
De witlof bladen zijn perfect om als bootje te gebruiken en te vullen met lekkere ingrediënten.