:

Hoe kun je het beste wortelen klaarmaken?

Rosa Schokman
Rosa Schokman
2025-10-07 09:49:54
Count answers : 7
0
Boen de penen schoon en verwijder het groen. Doe de penen in een pan en schenk er zo veel water bij dat ze half onder staan. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat de penen in 10 min. gaarkoken. Test de gaarheid met een scherp mesje, dat moet er makkelijk in glijden. Giet de penen af en serveer meteen. Het is lekker om na het koken 15 g roomboter door de peen te roeren. Ook lekker is om na het koken fijngesneden dragon over de peen te strooien.
Maud Martens
Maud Martens
2025-10-01 16:23:09
Count answers : 5
0
Kleinere wortels kun je schrappen. Grotere winterpeen kun je schillen met een dunschiller. Voor dit recept kun je bospeen, waspeen of winterpeen gebruiken. Snijd grote exemplaren wel in dunne repen, zodat ze sneller gaar worden. Wortels kun je op veel manieren bereiden: Koken Bakken Roerbakken Stomen Roosteren in de oven Rauw eten Soep, puree of stamppot. Wortels bakken is een heerlijke en eenvoudige manier om deze groente vol smaak te bereiden. Begin met het schoonmaken van de wortels. Waspeen en bospeen hoef je alleen maar te schrappen, terwijl je winterpeen het beste kunt schillen. Snijd grotere wortels in dunne repen of plakjes, zodat ze gelijkmatig gaar worden. Verhit een klontje boter of olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de wortels toe en bak ze al roerend in ongeveer 10-15 minuten gaar. Voor extra smaak kun je honing, knoflook of kruiden zoals tijm of rozemarijn toevoegen.

Lees ook

Hoe lang moet ik wortels uit de oven roosteren?

Doe de wortelen minstens 30 minuten in de oven, of beter gezegd, tot ze geroosterd zijn. Tegen het Lees meer

Zijn wortelen en honing goed voor je?

Wortels en honing zijn goede ingrediënten voor een gerecht. In dit recept zijn ze namelijk combinati Lees meer

Nadia van den Pol
Nadia van den Pol
2025-09-21 19:58:54
Count answers : 4
0
Schraap de wortelen schoon met de groene zijde van een schuursponsje en laat het loof zitten. Smelt de boter in een grote pan. Leg de wortelen in de pan en zorg dat ze niet over elkaar heen liggen. Hussel ze voorzichtig door de boter zodat ze voorzien zijn van een boterlaagje en verwarm ze even mee. Schenk de honing erbij met de bouillon en doe de deksel op de pan. Laat in 6 -8 minuten gaar stoven. Haal de deksel van de pan, zet het vuur hoger en laat al roerend het vocht een beetje verdampen. Breng vervolgens op smaak met een snufje zout en peper naar smaak en optioneel verse kruiden.
Jaylinn de Ruiter
Jaylinn de Ruiter
2025-09-12 01:00:53
Count answers : 10
0
Om de worteltjes te maken kun je ze meteen in de pan doen en dit stoven of je kunt ze eerst even grilstreepjes geven in de grilpan. Je smelt eerst de boter in een ruime koekenpan. Hierin rol je de worteltjes goed om zodat ze allemaal bedekt zijn met een laagje boter. Voeg nu het vocht toe en de honing en doe de deksel op de pan om de geglaceerde worteltjes goed te laten garen. Maak de wortels schoon en snij dikke exemplaren in de lengte doormidden. Verhit een grote koekenpan en smelt hierin de boter. Voeg de worteltjes toe aan de pan en rol deze goed door de boter heen. Voeg nu de bouillon toe en de honing en doe een deksel op de pan. Laat dit voor ongeveer 10 minuutjes rustig garen.

Lees ook

Moet ik wortelen koken voordat ik ze rooster?

Wortels moeten gemiddeld 10 minuten koken voordat ze gaar zijn. Des te groter de wortel des te lange Lees meer

Welke kruiden doe je bij wortelen?

Je kunt bij wortels tijm gebruiken. Tijm, peper en zout worden gebruikt als smaakmakers. Je kunt o Lees meer