:

Hoe kan je linzen eten?

Jack van Vliet
Jack van Vliet
2025-09-10 18:18:56
Count answers : 6
0
Linzen worden geschaard onder de ‘pre-' of 'pro-biotica’. Je hoeft je geen zorgen te maken, er zijn vuistregels voor de bereiding. Linzen nemen kookvocht op, en nemen dus in volume toe. Je kookt linzen in ongeveer 2 a 3 keer de hoeveelheid water. Groene en diepbruine linzen blijven heel, die kook je zo’n 45 minuten tot een uur. Oranje en gele linzen vallen uiteen en zijn met 20-25 minuten zeker gaar. Mini-zwarte linzen (‘Beluga’) hoef je maar 15 minuten te koken. Iedere producent heeft nog wel eens z’n eigen voorkeur, die aanwijzingen vind je dan op de verpakking. Linzen lenen zich heel goed om lekkere smaakmakers aan toe te voegen: kruiden en specerijen die veel gebruikt worden zijn komijn, kurkuma, gember, kerrie en garam masala. Pureer gekookte linzen eens samen met rauwe spinazie en rauwe biet.
Esther de Jong
Esther de Jong
2025-09-10 15:29:19
Count answers : 3
0
Linzen zijn veelzijdige peulvruchten. Ze hebben een hoog eiwitgehalte en bevatten meer ijzer dan biefstuk. Dankzij deze voedingswaarde zijn linzen een perfect ingrediënt voor een vegetarische maaltijd. Met zowel rode als groene linzen kun je gevarieerd en gezond koken. Zalig in een linzensalade, linzensoep, maar je maakt er ook overheerlijke stamppot mee.

Lees ook

Welke kruiden in Marokkaanse linzensoep?

KRUIDEN 1 zakje saffraan 10 g ras el hanout 3 g komijnpoeder 2 g zwarte peper 12 g zout Ras el Lees meer

Is Marokkaanse linzen gezond?

Linzen zijn een uitstekende bron van eiwitten, vezels, en essentiële voedingsstoffen. Deze soep is n Lees meer