:

Wat is de gezondste kaas om te eten?

Frederique Lieshout
Frederique Lieshout
2025-09-10 04:34:47
Count answers : 4
0
De gezondste kaassoorten zijn 10+, 20+ of 30+ kazen met niet te veel zout. Verder ook magere plattekaas, verse kaas, halfvolle plattekaas, cottagecheese, volle plattekaas, magere smeerkaas, ricotta, mozzarella en zachte, verse geitenkaas. Voor kazen met een hoger vetgehalte geldt dat je ze het best niet te vaak eet. Let ook op je portiegrootte. Het gaat om Brusselse kaas, Franse zachte kazen, feta, leerdammer, emmentaler, parmezaan, abdijkazen, vette smeerkaas, harde kaas 40+ en hoger, verse roomkaas, kruidenkaas en mascarpone.
Robin de Vos
Robin de Vos
2025-09-10 03:11:32
Count answers : 2
0
Mozzarella is een zachte kaas die rijk is aan calcium en eiwit. Daarnaast bevat mozzarella minder zout dan hardere kazen, waardoor er minder natrium in deze kaassoort zit. Van nature is geitenkaas laag in lactose en daardoor voor sommige mensen makkelijker te verteren dan kaas van koemelk. Ook bevat deze witte kaas A2-caseine, wat minder snel darmproblemen veroorzaakt dan de melkeiwitten in koemelk. Ricotta bevat voornamelijk wei-eiwit, waar essentiële aminozuren in zitten. Wei-eiwit heeft een bevorderlijke werking op de spiergroei. Cottage cheese bevat ook veel gezonde eiwitten en selenium. Dat is een antioxidant die het risico op chronische ontstekingen helpt te verminderen. Parmezaan zit vol voedingstoffen, zoals calcium en fosfor, die goed zijn voor de botten. Omdat dit een hardere kaas is, bevat hij minder vet en meer eiwitten. Ook is het lactosegehalte aanzienlijk lager dan dat van andere kazen.

Lees ook

Is cashewkaas eigenlijk gezond?

Cashewkaas is een heerlijke, plantaardige kaasalternatief dat perfect is voor veganisten en mensen d Lees meer

Is cashewkaas duur om te maken?

Somlige van de ingrediënten zijn moeilijk te vinden en zijn duur, maar ze gaan zeker lang mee. Hou Lees meer