Ik snijd ze in vieren, zodat ze over het algemeen ongeveer 15 minuten moeten koken.
Om te controleren of uw aardappelen klaar zijn, gebruikt u een vork.
Als het gemakkelijk is om de aardappel te doorboren, dan zijn de aardappelen gaar!
De tijd die je nodig hebt om de aardappelen te koken hangt volledig af van hoe groot ze zijn gesneden.
Aardappelen moeten altijd in koud (gezouten) water worden gelegd en aan de kook worden gebracht, dit helpt het gelijkmatig garen.
Laat na het afgieten de aardappelen nog zo’n 5 minuten ‘nadampen’, zodat ze lekker droog zijn en zo de overige ingrediënten goed kunnen opnemen.
Giet goed af:
Pureer met de hand: Voor de allerbeste aardappelpuree gebruik je een handstamper of een aardappelrasp.
Met behulp van een handmixer, staande mixer of keukenmachine kan de zetmeel in de aardappelen worden afgebroken en een zeer kleverige textuur veroorzaken.