:

Hoe lang moet ik zoete aardappels koken voor puree?

Xavi Wolters
Xavi Wolters
2025-09-09 18:18:33
Count answers : 1
0
Ik snijd ze in vieren, zodat ze over het algemeen ongeveer 15 minuten moeten koken. Om te controleren of uw aardappelen klaar zijn, gebruikt u een vork. Als het gemakkelijk is om de aardappel te doorboren, dan zijn de aardappelen gaar! De tijd die je nodig hebt om de aardappelen te koken hangt volledig af van hoe groot ze zijn gesneden. Aardappelen moeten altijd in koud (gezouten) water worden gelegd en aan de kook worden gebracht, dit helpt het gelijkmatig garen. Laat na het afgieten de aardappelen nog zo’n 5 minuten ‘nadampen’, zodat ze lekker droog zijn en zo de overige ingrediënten goed kunnen opnemen. Giet goed af: Pureer met de hand: Voor de allerbeste aardappelpuree gebruik je een handstamper of een aardappelrasp. Met behulp van een handmixer, staande mixer of keukenmachine kan de zetmeel in de aardappelen worden afgebroken en een zeer kleverige textuur veroorzaken.
Lot Rek
Lot Rek
2025-09-09 16:12:29
Count answers : 3
0
Zoete aardappelen koken duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. De precieze kooktijd hangt af van de grootte van de stukken en hoe zacht je ze wilt hebben. Grootte van de stukken Kooktijd (minuten) Hoe zacht worden ze Grote hele aardappelen 20 – 25 Zacht en romig Halve aardappelen 15 – 20 Gaar maar stevig Blokjes (3 cm) 10 – 15 Licht stevig Dunne plakjes 8 – 10 Zacht en snel gaar Zodra het water kookt, zet je de timer op 15 minuten. Voor kleinere stukken is 10 minuten vaak voldoende. Let op dat je de aardappelen niet te hard laat koken. Zoete aardappelen worden sneller zacht dan gewone aardappelen. Zachtjes sudderen is de sleutel tot perfectie. Prik met een vork in de aardappelen. Glijdt de vork er soepel in?

Lees ook

Hoe kan ik zoete aardappelpuree op smaak brengen?

Je kunt aan deze zoete aardappelpuree eenvoudig smaken toevoegen die passend zijn bij je andere gere Lees meer

Welke kruiden gaan goed met zoete aardappel?

Gebruik verse of gedroogde kruiden zoals tijm, rozemarijn of oregano en werk af met zeezout. Lees meer