:

Waarom moet er citroensap bij eigengemaakte jam?

Ninthe van den Velde
Ninthe van den Velde
2025-09-27 10:48:48
Count answers : 8
0
Van nature heeft citroensap net zoals pectine een gelerende werking, maar daarnaast wordt het ook als smaakmaker aan jam toegevoegd. Het zuurtje in de citroensap maakt een toch al vrij zoete jam net even wat frisser.
Ravi Scholten
Ravi Scholten
2025-09-22 03:34:13
Count answers : 7
0
Citroensap helpt ook. Geleisuiker helpt om de jam dikker te krijgen.

Lees ook

Is zelfgemaakte vruchtenjam gezond?

Jam bevat erg veel suiker, dus het is niet per se gezond als je het in grote hoeveelheden eet. Maar Lees meer

Welk fruit is geschikt voor jam?

Je kunt jam maken van allerlei soorten fruit, denk aan: aardbeien, bramen, frambozen en vijgen. Een Lees meer

Noud van Beeck
Noud van Beeck
2025-09-09 07:31:47
Count answers : 6
0
Aardbeien hebben een laag pectine gehalte en dus voeg ik wat citroensap toe, want dat heeft een hoog pectine gehalte en zorgt er dus voor dat mijn jam zonder geleisuiker toch mooi stevig wordt. Doordat ik jam zonder geleisuiker wil maken, is het goed opletten met het pectine gehalte van fruit. Pectine zorgt ervoor dat jam gaat geleren, dik wordt. Zit er weinig pectine in je fruit, dan zul je niet zo gemakkelijk een mooie jam krijgen.