:

Hoe maak je kruidenzout?

Kevin van Munster
Kevin van Munster
2025-09-06 08:52:51
Count answers : 5
0
Het is heel simpel om kruidenzout te maken. Pluk eerst de kruiden van de planten die jij hebt. Zorg dat je alleen de zachte onderdelen plukt. Voeg nu ruim zout toe aan de kruiden en meng goed door. Pak een bakplaat of ruime (oven)schaal en verdeel het kruidenzout mengsel over de bodem. Laat het vervolgens drogen. Als de kruiden droog zijn geworden doe je ze in een blender of keukenmachine en maal je het mengsel zo fijn mogelijk.
Roos Maas
Roos Maas
2025-09-06 07:17:19
Count answers : 2
0
Snij ze bijvoorbeeld fijn en meng ze eens met (grof) zeezout. De smaak trekt zo in het zout.

Lees ook

Hoe maak je zelf zout?

Doe het gefilterde water in een pot en breng dit aan de kook. Zodra het kookpunt bereikt is, het vuu Lees meer

Wat is kruidenzout?

Kruidenzout is een zelfgemaakt mengsel van kruiden en zeezout. Het kan worden gemaakt met verschill Lees meer

Sami van der Linden
Sami van der Linden
2025-09-06 06:52:32
Count answers : 4
0
De kruiden wassen, droog schudden en de blaadjes van de stelen verwijderen. Hak de kruiden zeer fijn en plet ze met de platte zijde van een mes of stamp ze fijn met een vijzel. Vermeng de fijngehakte kruiden met het zout. Vul het mengsel in een grote glazen pot en sluit deze goed af. Laat je zoutmengsel minimaal 1 dag trekken. Vul kleine glazen potjes of wekglaasjes met het zelfgemaakte kruidenzout en sluit af met een kurk of glazen deksel. Laat het zoutmengsel minimaal 1 dag trekken vanwege het aroma.
Luuk van Loon
Luuk van Loon
2025-09-06 06:50:08
Count answers : 2
0
Neem 200 g grof zeezout. Hak 2 kleine gedroogde chilipepers fijn en meng ze onder het zout met 1 theelepel gerookt paprikapoeder. Doe het kruidenzout in een glazen kruidenmolentje of maal het geheel fijn in een keukenrobot en doe het in een weckpot. Neem 200 g grof zeezout. Neem 1 eetlepel venkel- en 1 eetlepel mosterdzaadjes. Meng de helft ervan onder het grof zeezout en maal het kruidenzout fijn in een keukenrobot. Roer de overige venkel- en mosterdzaadjes nadien onder de zoutmengeling. Doe het kruidenzout in een glazen potje. Neem 200 g grof zeezout. Rasp de zeste van 1 citroen en voeg het bij het zeezout samen met 2 takjes rozemarijn (verwijder de grote steeltjes). Maal het geheel fijn in de keukenrobot. Doe de zoutmengeling in een weckpotje en steek er nog een takje rozemarijn in.

Lees ook

Waaruit bestaat kruidenzout?

Kruiden die het goed doen in een kruidenmengsel zijn bijvoorbeeld rozemarijn, bieslook, marjolein, o Lees meer

Wat zit er in Herbamare kruidenzout?

Herbamare Original kruidenzout is samengesteld uit 94% zeezout, 6% groenten en kruiden. De groenten Lees meer

Tijmen Koning Knol
Tijmen Koning Knol
2025-09-06 06:29:50
Count answers : 1
0
Was de kruiden indien nodig en dep droog met keukenpapier. Verwijder taaie stelen. Doe de kruiden in een glazen pot en vul af met zout. Deksel erop. Zorg dat de kruiden echt bedekt zijn onder zout én dat de deksel goed dicht zit zodat er geen zuurstof verder bij kan. Zet twee weken weg. Maal dan de hele boel fijn in de keukenmachine, doe eventueel over in een kleiner potje. Stel zelf je eigen kruidenmix samen, hoe meer verschillende soorten je hebt, hoe lekkerder, maar je hoeft dus niet per se het complete rijtje aan te houden. Zeker een jaar houdbaar. Grotere hoeveelheden maken en daarna gezellig potjes uitdelen is ook een goed idee, hou gewoon altijd de verhouding 20:1 aan.
Elena Hoekstra
Elena Hoekstra
2025-09-06 04:45:02
Count answers : 4
0
Was de kruiden en laat ze goed drogen. Maak de knoflooktenen schoon en snij deze in flinterdunne plakken en laat deze drogen op keukenpapier. Je kunt er voor kiezen om met een mes of keukenmachine de kruiden heel fijn te snijden of iets grover om deze naderhand, wanneer ze droog zijn, fijner de malen. Bij de ‘natte’ methode meng je de kruiden met het zout en spreid je het mengsel uit in een grote schaal of op een bakplaat. Vervolgens laat je het minstens 24 uur drogen op een donkere plek. Dan is jouw kruidenzout klaar voor gebruik. Na eigen smaak kun je het kruidenzout alsnog in een keukenmachine iets fijner malen. Verdeel het kruidenzout over goed afsluitbare glazen potten zodat er geen vocht bij kan komen. Voor de ‘droge’ en snellere methode verdeel je de fijngesneden kruiden knoflook op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Zet de oven op 50 graden en droog de kruiden in ongeveer een uur waarna je ze laat afkoelen. Vermeng de gedroogde kruiden met zout naar keuze. Na eigen smaak kun je het kruidenzout alsnog in een keukenmachine iets fijner malen. Verdeel het kruidenzout over goed afsluitbare glazen potten zodat er geen vocht bij kan komen.

Lees ook

Is het veilig om zelf zout te maken?

Zout water kun je zelf goed bereiden door een theelepel keukenzout op te lossen in 250 ml lauw water Lees meer

Hoe maak je gewoon zout?

Doe het gefilterde water in een pot en breng dit aan de kook. Zodra het kookpunt bereikt is, het vuu Lees meer

Oscar Jansen
Oscar Jansen
2025-09-06 03:47:56
Count answers : 1
0
Begin met het raspen van de schil van de citroen. Zorg ervoor dat je alleen het gele deel van de schil gebruikt, omdat het witte bittere smaken kan toevoegen. Pluk de kruiden en hak ze eventueel fijn. Vijzel het zeezout, de citroenschil en de kruiden zodat de smaken goed intrekken. Verspreid het mengsel op een bakplaat en laat het 1-2 uur drogen in een oven op lage temperatuur. Laat het zout volledig afkoelen voordat je het in een luchtdichte glazen pot bewaart.