:

Hoe bereid ik een knolselderij?

Jolijn van Noordeloos
Jolijn van Noordeloos
2025-09-13 23:07:56
Count answers : 7
0
Gebruik een groot en scherp mes. Snijd de wortels en het eventuele groen van de knol. Snijd doormidden en daarna in plakken van 1 tot 1,5 cm dik. Leg de plakken plat neer en snijd dan de schil eraf. Zet in 7 stappen deze heerlijke Knolselderij-boerenkoolstamppot met kerrieworst op tafel. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Doe de knolselderij en de aardappelen in een pan. Verdeel er de boerenkool over. Voeg zo veel water toe dat alles net onder staat. Kook alles in 15 min. gaar. Giet de knolselderij met de aardappelen en boerenkool af. Vang een kopje kookvocht op. Stamp de knolselderij met de aardappelen, boerenkool, de rest van de boter en voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met versgemalen peper.
Amir de Bruin
Amir de Bruin
2025-09-05 14:24:07
Count answers : 8
0
Knolselder invriezen is ook mogelijk, maar dan moet je de groente in stukken snijden en 2 tot 4 minuten blancheren. Spoel daarna meteen af onder koud water om het kookproces te stoppen. Dep de stukjes droog en bewaar ze in een diepvriesbakje of -zakje. Een knolselder kun je het makkelijkst snijden met een groot chefmes. Snijd eerst de onderkant van de knol bij, zodat je ‘m mooi kunt laten staan op je snijplank. Snijd er vervolgens van boven naar onder de schil af en ga zo rond tot je de knolselder helemaal geschild hebt. Snijd dan de knolselder in grote stukken als je ze bijvoorbeeld gewoon wilt koken voor soep. Voor een ovenbereiding kan je ‘m in schijven of reepjes versnijden. Wanneer je knolselder klaarmaakt, snijd hem dan pas vlak voor het verwerken. Besprenkel de partjes met citroensap of azijn om het verkleuringsproces te vertragen.

Lees ook

Is knolselderij goed voor de darmen?

Knolselderij zit bomvol cellulaire koolhydraten, die vooral pas in de dikke darm vrijgegeven worden. Lees meer

Is knolselderij geschikt om te roosteren?

Knolselderij wordt helemaal zacht en zoet, met een licht kruidige ondertoon wanneer het een paar uur Lees meer

Finn Lopes
Finn Lopes
2025-09-05 13:09:27
Count answers : 5
0
Je kunt de knolselderij bakken, grillen, koken, stoven en zelfs garen in de oven. Hij is dan ook de perfecte basis voor soep en puree, maar ook in veel andere gerechten te gebruiken. Denk maar eens aan salades, ovenschotels en geroosterd op de bakplaat. Je kunt de knol natuurlijk ook net als een aardappel schillen, maar dit neemt veel meer tijd in beslag. Om de knolselderij te schillen, kunt je het beste de boven- en onderkant er vanaf snijden met een scherp koksmes.
Indy Yavuz
Indy Yavuz
2025-09-05 11:38:16
Count answers : 5
0
Knolselderij kun je trouwens ook goed als aardappelvervanger gebruiken in een puree of stamppot. Je kunt knolselderij het gemakkelijkst schillen door eerst de wortelige onderkant eraf te snijden. Nu heb je een platte kant. Zet de knol rechtop op die kant en snijd met een scherp mes voorzichtig rondom de schil eraf. Ga je de knolselderij poffen? Dan hoef je alleen de onderkant eraf te snijden en kun je de schil laten zitten. Wel even goed wassen. Knolselderij ziet er door zijn vorm een beetje ingewikkeld uit om te snijden, maar het is echt niet moeilijk. Zorg ervoor dat je een goed scherp mes gebruikt en leg een natte doek op je snijplank. Zo kan de knolsederij niet wegglijden. Je kan nu de schil en de wortels wegsnijden, je kan dit eventueel ook met met een dunschiller doen. Wanneer je de schil heb verwijderd kan je de knolselderij in plakken of blokjes snijden, afhankelijk van je gerecht. Wil je knolselderij snijden, maar weet je niet zeker hoe je dit het beste kunt doen? Bekijk dan de video en zie stap voor stap hoe je te werk moet gaan. Knolselderij ziet er door zijn onregelmatige vorm een beetje ingewikkeld uit om schoon te maken en te snijden, maar het is echt niet moeilijk. Zorg ervoor dat je een goed scherp mes gebruikt om de knolselderij te snijden, dan hoef je niet zo veel kracht te zetten.

Lees ook

Welke kruiden passen bij knolselderij?

1 theelepel gerookte paprika 1 theelepel kaneel 1 theelepel korianderzaad zout en peper Lees meer

Hoe lang moet knolselderij in de oven poffen?

Verwarm de oven voor op 180°C. Verpak de knollen goed in in aluminiumfolie en zet 1 uur in de oven Lees meer