Wat mag je eten bij een mediterraans dieet?
 
                                                    Janna Geerling
                                                                2025-10-31 14:20:51
                                                                
                                                                    Count answers
                                                                    : 3
                                                                
                                                                                                                                    Bij een mediterrane dieet mag je het volgende eten: 
Ontbijt: Griekse yoghurt met honing, walnoten en blauwe bessen.
Lunch: Volkoren pita met hummus, tomaat, komkommer en olijven.
Diner: Gegrilde zalm met quinoa, spinazie en een scheutje olijfolie.
Snack: Een appel met een handje amandelen.
Ontbijt: Havermout met stukjes banaan en kaneel.
Lunch: Salade met linzen, wortel, rucola, feta en citroen-olijfoliedressing.
Diner: Volkoren pasta met tomatensaus, aubergine en basilicum.
Snack: Cherrytomaatjes en een stuk volkoren crackers met avocado.
Ontbijt: Volkoren toast met avocado, tomaat en een gekookt ei.
Lunch: Quinoasalade met kikkererwten, paprika, courgette en olijfolie.
Diner: Gegrilde kip met geroosterde groenten en bulgur.
Snack: Een handje walnoten of een dadel.
Ontbijt: Smoothie met spinazie, banaan, sinaasappel en Griekse yoghurt.
Lunch: Volkoren couscous met gegrilde groenten en halloumi.
Diner: Visstoofpotje met tomaat, knoflook, ui en olijven.
Snack: Een stuk pure chocolade van minimaal 70% cacao.
Ontbijt: Griekse yoghurt met granola en frambozen.
Lunch: Volkoren wrap met gegrilde groenten en hummus.
Diner: Groenteschotel uit de oven (ratatouille) met volkoren rijst.
Snack: Worteltjes met een eetlepel hummus.
Ontbijt: Havermout met noten, appel en kaneel.
Lunch: Salade met tonijn, witte bonen, rode ui, rucola en olijfolie.
Diner: Gegrilde kipspiesjes met couscous en tzatziki.
Snack: Handje pistachenoten.
Ontbijt: Volkoren brood met olijfolie, tomaat en plakjes komkommer.
Lunch: Restjes ratatouille of quinoasalade met olijven.
Diner: Volkoren spaghetti met pesto, cherry tomaatjes en spinazie.
Snack: Druiven of een klein glas rode wijn.