:

Wat mag je eten bij een mediterraans dieet?

Isabel Jonker
Isabel Jonker
2025-11-15 06:57:48
Count answers : 7
0
Mediterraans eten bestaat uit producten zoals: Veel groenten en fruit Veel noten, zaden en peulvruchten, zoals bruine bonen en linzen Olijfolie in plaats van boter Vis en kip Volkoren producten, zoals volkorenbrood, volkorenpasta en zilvervliesrijst Weinig rood vlees, eieren en zuivel Minder pasta, pizza en alcohol
Merijn Mohamed
Merijn Mohamed
2025-11-07 18:57:51
Count answers : 6
0
Baseer je maaltijden op zetmeelrijke koolhydraten zoals brood, pasta, rijst en aardappelen. Kies voor volkoren varianten en eet aardappelen in de schil. Eet dagelijks minstens vijf porties groenten of fruit. Kies magere eiwitten zoals mager vlees, vis, eieren en peulvruchten. Zet melk en zuivelproducten zoals kaas of yoghurt op het menu als bron van eiwitten en calcium. Beperk het gebruik van producten rijk aan vet en of suiker.

Lees ook

Kun je buikvet verliezen met het mediterrane dieet?

Terwijl beide mediterrane diëten een matig gewichtsverlies realiseerden en de tailleomtrek vergelijk Lees meer

Hoe werkt het mediterraans dieet?

Een mediterraan dieet stroomt logischerwijs voort uit de belangrijkste componenten van de Italiaanse Lees meer

Janna Geerling
Janna Geerling
2025-10-31 14:20:51
Count answers : 3
0
Bij een mediterrane dieet mag je het volgende eten: Ontbijt: Griekse yoghurt met honing, walnoten en blauwe bessen. Lunch: Volkoren pita met hummus, tomaat, komkommer en olijven. Diner: Gegrilde zalm met quinoa, spinazie en een scheutje olijfolie. Snack: Een appel met een handje amandelen. Ontbijt: Havermout met stukjes banaan en kaneel. Lunch: Salade met linzen, wortel, rucola, feta en citroen-olijfoliedressing. Diner: Volkoren pasta met tomatensaus, aubergine en basilicum. Snack: Cherrytomaatjes en een stuk volkoren crackers met avocado. Ontbijt: Volkoren toast met avocado, tomaat en een gekookt ei. Lunch: Quinoasalade met kikkererwten, paprika, courgette en olijfolie. Diner: Gegrilde kip met geroosterde groenten en bulgur. Snack: Een handje walnoten of een dadel. Ontbijt: Smoothie met spinazie, banaan, sinaasappel en Griekse yoghurt. Lunch: Volkoren couscous met gegrilde groenten en halloumi. Diner: Visstoofpotje met tomaat, knoflook, ui en olijven. Snack: Een stuk pure chocolade van minimaal 70% cacao. Ontbijt: Griekse yoghurt met granola en frambozen. Lunch: Volkoren wrap met gegrilde groenten en hummus. Diner: Groenteschotel uit de oven (ratatouille) met volkoren rijst. Snack: Worteltjes met een eetlepel hummus. Ontbijt: Havermout met noten, appel en kaneel. Lunch: Salade met tonijn, witte bonen, rode ui, rucola en olijfolie. Diner: Gegrilde kipspiesjes met couscous en tzatziki. Snack: Handje pistachenoten. Ontbijt: Volkoren brood met olijfolie, tomaat en plakjes komkommer. Lunch: Restjes ratatouille of quinoasalade met olijven. Diner: Volkoren spaghetti met pesto, cherry tomaatjes en spinazie. Snack: Druiven of een klein glas rode wijn.