:

Wat mag je eten bij een mediterraans dieet?

Janna Geerling
Janna Geerling
2025-10-31 14:20:51
Count answers : 3
0
Bij een mediterrane dieet mag je het volgende eten: Ontbijt: Griekse yoghurt met honing, walnoten en blauwe bessen. Lunch: Volkoren pita met hummus, tomaat, komkommer en olijven. Diner: Gegrilde zalm met quinoa, spinazie en een scheutje olijfolie. Snack: Een appel met een handje amandelen. Ontbijt: Havermout met stukjes banaan en kaneel. Lunch: Salade met linzen, wortel, rucola, feta en citroen-olijfoliedressing. Diner: Volkoren pasta met tomatensaus, aubergine en basilicum. Snack: Cherrytomaatjes en een stuk volkoren crackers met avocado. Ontbijt: Volkoren toast met avocado, tomaat en een gekookt ei. Lunch: Quinoasalade met kikkererwten, paprika, courgette en olijfolie. Diner: Gegrilde kip met geroosterde groenten en bulgur. Snack: Een handje walnoten of een dadel. Ontbijt: Smoothie met spinazie, banaan, sinaasappel en Griekse yoghurt. Lunch: Volkoren couscous met gegrilde groenten en halloumi. Diner: Visstoofpotje met tomaat, knoflook, ui en olijven. Snack: Een stuk pure chocolade van minimaal 70% cacao. Ontbijt: Griekse yoghurt met granola en frambozen. Lunch: Volkoren wrap met gegrilde groenten en hummus. Diner: Groenteschotel uit de oven (ratatouille) met volkoren rijst. Snack: Worteltjes met een eetlepel hummus. Ontbijt: Havermout met noten, appel en kaneel. Lunch: Salade met tonijn, witte bonen, rode ui, rucola en olijfolie. Diner: Gegrilde kipspiesjes met couscous en tzatziki. Snack: Handje pistachenoten. Ontbijt: Volkoren brood met olijfolie, tomaat en plakjes komkommer. Lunch: Restjes ratatouille of quinoasalade met olijven. Diner: Volkoren spaghetti met pesto, cherry tomaatjes en spinazie. Snack: Druiven of een klein glas rode wijn.