:

Hoe krijg ik een krokant korstje op een ovenschotel?

Linn Dijkstra
Linn Dijkstra
2025-09-02 15:26:37
Count answers : 2
0
Breng de kruimels op smaak met een beetje gesmolten boter of olie en specerijen die passen bij je schotel, zoals paprikapoeder, ras el hanout of Provençaalse kruiden. Meng dit vooraf in een schaaltje, zo verdeel je de kruiden en vetstof gelijkmatig. Dat maakt je toppings voor ovenschotels extra krokant én smaakvol. Fijngehakte noten zoals amandelen, walnoten of hazelnoten geven een lekkere bite en een nootachtige smaak. Hak ze fijn en meng ze met een beetje boter of paneermeel, zo blijven ze mooi goudbruin. Een sluitlaag van deeg zorgt voor een krokante bovenkant. Prik altijd gaatjes in het deeg zodat de stoom kan ontsnappen, anders wordt het zompig. Bestrijk het deeg met water, melk of ei voor een mooie glans en bestrooi eventueel met zaadjes of kruiden.
Elize van Soest
Elize van Soest
2025-09-02 12:07:07
Count answers : 5
0
Bedek je bereiding met een laag geraspte kaas, paneermeel en stukjes boter, room of een speciale saus. Wil je een knapperige korst, gebruik dan droge ingrediënten. Verwarm je oven voor op 200 °C, want de temperatuur moet hoog genoeg zijn. Gebruik je de grill, verwarm die eerst tot de maximale temperatuur en schuif dan pas je gerecht, bedekt met een gratinlaag, in de oven. Er moet een mooie goudbruine korst ontstaan, maar ze mag niet uitdrogen.

Lees ook

Hoe krijg je pastinaakfrietjes krokant?

Meng de frietjes met de olie, paprikapoeder, versgemalen peper en het zout. Leg ze op een bakplaat o Lees meer

Wanneer mag je geen pastinaak eten?

Geef je baby één kleine portie en vries de rest in in een ijsblokjesvorm voor de komende dagen. Geef Lees meer