Welke vis is goed om af te vallen?
Mehmet van Loon
2025-10-29 07:33:15
Count answers
: 7
Voorbeelden van magere vissoorten zijn coquilles, garnalen, forel, inktvis, kabeljauw, karper, koolvis, krab, kreeft, langoustine, mosselen, mull, oesters, pangasius, rivierkreeft, rog, roodbaars, schar, schelvis, schol, sint-jacobsschelp, snoek, tarbot, tong, tilapia, tonijn, wijting, zeebaars, zeeduivel en zeewolf.
Voorbeelden van vette vissoorten zijn botervis, haring, heilbot, makreel, paling, sardine, sprot en zalm.
Om te profiteren van de gezondheidsvoordelen van het eten van vis en geen last te hebben van de mogelijke risico’s, is het aan te raden om één portie vis per week vis op het menu te hebben.
Een portie staat gelijk aan 100 gram, neem bij voorkeur een vette soort.
Omdat de schadelijke stoffen het meest voorkomen in vette vis, is het aan te raden om af te wisselen tussen de soorten.